Het stuk grond wordt momenteel niet gebruikt.© RR

Inwoners Heist-Goor starten petitie om aangekocht voetbalveld in gebruik te nemen

Heist-Goor -

De Heistse gemeenteraad besliste negen maanden geleden om het vroegere voetbalveld van Heist 04 in Heist-Goor aan te kopen. Dat het nog niet gebruikt kan worden, zet enkele inwoners nu aan om een petitie op te starten.

Het veld werd door de gemeente aangekocht na de zomer van vorig jaar, voor een bedrag van 350.000 euro. Het werd al van 1971 als voetbalveld gebruikt, sinds 2005 werd het hooiland. De aankoop gebeurde met de bedoeling om de gronden te gebruiken voor openbaar nut. Over de precieze invulling was bij de aankoop nog geen duidelijkheid.

LEES OOK. Gemeente koopt oude voetbalterreinen van Heist 04: “Zal meerwaarde vormen voor Heist-Goor”

“Het terrein mag op dit moment nog steeds niet gebruikt worden door de Goorenaars. Dat is heel jammer. Daarom starten we met de Goorse dorpsvereniging Fjost op ’t Goor een petitie. De bedoeling is natuurlijk om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen. De petitie zal als eisenbundel overhandigd worden aan het lokaal bestuur. Dit alles om het gemeentebestuur onder druk te zetten, zodat de inwoners, verenigingen en de twee scholen het vroegere voetbalveld zo snel mogelijk kunnen gebruiken”, zeggen Marc De Coninck, Jan Baestaens en Ann Vervoort van Fjost op ’t Goor.

De petitie vind je terug onder de titel ‘Voetbalveld Goor Centrum schreeuwt om gebruikt te worden’ op www.petities.com. De handtekeningenlijst zal ook fysiek ter ondertekening voorgelegd worden tijdens lokale evenementen. (bepr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners