Originele PlayStation maakt comeback: Sony brengt PlayStation Classic op de markt

thumbnail: null
thumbnail: null

Goed nieuws voor gamers die alsnog met de klassiekers van de allereerste PlayStation willen kennismaken. Sony Interactive Entertainment heeft namelijk de PlayStation Classic aangekondigd, een miniatuurversie van de eerste PlayStation die op de markt kwam. Op 3 december ligt het apparaat wereldwijd in de rekken.

kmlo

© Sony Interactive Entertainment

De nieuwe versie is qua uiterlijk identiek aan de originele console uit 1994, maar is wel bijna de helft kleiner. Cd-roms in de PlayStation Classic steken is niet mogelijk. In plaats daarvan zullen er twintig retroklassiekers uit de jaren negentig op het apparaat geïnstalleerd zijn. Onder meer de RPG Final Fantasy VII, Tekken 3 en Jumping Flash! staan op de lijst.

Verder bevat het pakket ook twee controllers die hetzelfde ontwerp hebben als de originele versies. Ook andere benodigdheden, zoals een HDMI-kabel en een USB-kabel, worden meegeleverd.

Nintendo achterna

De aankondiging doet denken aan de strategie die Nintendo al enkele jaren uitvoert. Het Japanse gamebedrijf bracht immers al de NES en SNES Classic Mini uit. Ook dat waren miniatuurversies van de originele consoles en verkochten als zoete broodjes, hoofdzakelijk tijdens de feestdagen.

Ook de PlayStation Classic lijkt op basis van de eerste reacties al met zekerheid een succes te worden. De prijs van de console bedraagt 99,99 euro.

© Sony Interactive Entertainment