Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Thierry Henry verdwijnt langs de achterdeur bij de Rode Duivels

Thierry Henry verdwijnt langs de achterdeur bij de Rode Duivels
Beeld Photo News

Via sociale media. Zo nam Thierry Henry (41) afscheid als T2 van de Rode Duivels. De spelers zullen de Fransman missen: "Hij was een mentor."

en

Tot een speech in de kleedkamer kwam het niet. Thierry Henry, die waarschijnlijk vandaag als coach wordt voorgesteld bij AS Monaco, heeft de Rode Duivels niet persoonlijk toegesproken na Zwitserland.

Via sociale media richtte hij zich wel tot de Belgische internationals: "Ik beleefde twee fantastische jaren waarin ik Roberto Martínez hielp deze wonderbaarlijk getalenteerde groep spelers te coachen. Ik zag hen uitgroeien tot het geweldige team dat ze vandaag zijn."

"Ach, het komt er nog wel van." Axel Witsel wilde, terecht, geen polemiek starten toen een Franse journalist hem vroeg wat hij van het afstandelijke afscheid van Henry vond. "Ik ben er zeker van dat Titi - we mochten hem zo noemen - in november tijdens de volgende interlandbreak eens op bezoek zal komen." Dedryck Boyata sloot zich daarbij aan: "We zullen hem binnenkort wel uitwuiven."

'Ik zag deze groep uitgroeien tot het geweldige team dat ze vandaag zijn'
Thierry Henry

Nog geen vervanger

Vraag is: hoe groot wordt de leemte die Henry bij de KBVB laat? "Zijn vertrek is een verlies", sprak Witsel onomwonden. "Uren hebben we gepraat, over het voetbal en de dingen daarbuiten. Titi bracht ervaring bij. Daarnaast toonde hij me video's van andere middenvelders om me bij te schaven. Vooral van Busquets (van Barcelona, red). Of zelfs alleen maar van Busquets."

"Hij was een mentor", vulde Boyata aan. "Titi was als een grote broer voor ons. Het was bijzonder om hem in de vestiaire te hebben. In onze kindertijd was hij een idool, nu plots een van onze coaches. We voelen een enorme leegte nu Titi weg is."

Een vervanger voor Henry moet u eerstdaags niet verwachten. Bronnen binnen de voetbalbond melden dat men alle tijd wil nemen om een geschikte assistent voor Martínez aan te stellen.