© REUTERS

ING pompt opnieuw miljarden in eigen aandelen

ING gaat opnieuw 2,5 miljard euro spenderen aan eigen aandelen. Vorig jaar lanceerde de Nederlandse bank al twee grote aandeleninkoopprogramma’s ter waarde van 2,5 en 1,5 miljard euro en ook eind 2022 investeerde de groep al 1,5 miljard euro in zichzelf.

mtm
Bron: BELGA

De aankondiging kwam donderdagochtend in de marge van de kwartaalresultaten. Tijdens de eerste drie maanden zag ING de commissie-inkomsten met 11,4 procent oplopen tot 998 miljoen euro. De rente-inkomsten liepen wel wat terug, met 4,7 procent tot 3,83 miljard euro.

“We kenden een sterke start in 2024 met goede financiële en commerciële resultaten”, zegt CEO Steven van Rijswijk. Hij spreekt van “sterke” commissie-inkomsten, zowel uit de bankactiviteiten voor particulieren en kmo’s als die voor grote bedrijven, terwijl de rente-inkomsten - die vorig jaar al fors waren gestegen - zich “veerkrachtig” toonden.

De nettowinst ging uiteindelijk licht naar beneden (-0,8 procent) tot 1,58 miljard euro. Dat is wel fors meer dan de 1,45 miljard euro waarop analisten bevraagd door Bloomberg gemiddeld hadden gerekend.

Net als andere Europese banken profiteerde ING de laatste maanden van hogere rentes van de Europese Centrale Bank (ECB). Met een nieuw inkoopprogramma blijft de Nederlandse bank inzetten op het aantrekkelijker maken van zijn aandeel voor beleggers. 

Wat retailbanking in België en Luxemburg betreft, rapporteert ING zowel hogere rente- als commissie-inkomsten. Die stegen met respectievelijk 6 en 29 procent tot 524 en 148 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer