Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

Nieuws
Door te praten met de PVV over het vormen van een kabinet, maken VVD en NSC volgens Volt-leider Laurens Dassen "normaal wat in een democratie nooit normaal zou mogen zijn". Dat zegt hij op het Volt-congres in Apeldoorn. "Doe. Het. Niet" is Dassens oproep aan VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt (NSC).
anp
zondag 28 april 2024 om 15:22
Afbeelding
beeld anp

Omtzigt en Yeşilgöz zouden wat Dassen betreft leiderschap moeten tonen. "Want elke dag is er één waarop jullie kunnen omdraaien. Want als je een leider bent, dan durf je te staan voor de democratie en de rechtsstaat, dan durf je te staan voor datgene wat ons allemaal verbindt."

Dat weglopen van de formatietafel tot kiezersverlies zou leiden, moet volgens de Volt-leider niet uitmaken. Die zaken zijn relatief vergeleken met "regeren met een eenmanspartij die sinds jaar en dag discrimineert, het geloof in onze onafhankelijke rechtspraak uitholt en journalisten verguist".

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Grote brand in flatgebouw Vlissingen, twee mensen gered

In een flatgebouw in Vlissingen is maandagavond een grote brand uitgebroken. Volgens de veiligheidsregio Zeeland gaat het om een gasbrand op de begane grond, in de portiek van het gebouw. Het trappenhuis staat daardoor vol rook.

Afbeelding

EU houdt samenwerking met Israël tegen het licht

De Europese Unie roept de raad die haar samenwerking met Israël regelt uitzonderlijk bijeen. De EU wil Israël tot de orde roepen nu het, in weerwil van internationale juridische stappen en toenemende kritiek, doorvecht in de Gazastrook.

Afbeelding

LAKS heeft al 360.000 klachten binnen over eindexamens

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft tot nu toe zo'n 360.000 klachten binnengekregen over de examens. Dit is veel meer dan vorig jaar. Toen eindigde de teller na ruim twee weken op 312.000 klachten.

Afbeelding

Grote groep keert zich tegen politie bij onrust centrum Amsterdam

In Amsterdam heeft een grote groep 'agressieve demonstranten' zich tegen de politie gekeerd bij acties in het centrum. Op de Kalverstraat waren maandagmiddag enkele tientallen tegendemonstranten op de been die naar een pro-Israëlactie van de SGP op de Dam wilden gaan.

Afbeelding

Kabinet roept Israël 'met klem' op te stoppen met aanval Rafah

Het kabinet roept Israël "met klem" op te stoppen met de aanvallen op Rafah, schrijft demissionair premier Mark Rutte op X. Bij een aanval op het vluchtelingenkamp afgelopen zondag zijn tientallen mensen omgekomen.

Afbeelding

Hamas schort gesprek op over bestand na aanval op tentenkamp Rafah

Na de dodelijke Israëlische aanval op een tentenkamp met ontheemden aan de noordrand van Rafah, schort de Palestijnse beweging Hamas naar eigen zeggen de onderhandelingen over een eventueel bestand in de Gazastrook voorlopig op.