Verdacht pakketje aangetroffen in centrum van Zutphen

Nieuws
anp
zondag 28 april 2024 om 17:40
Afbeelding
beeld anp

In de Marspoortstraat in het centrum van Zutphen is zondagmiddag een verdacht pakketje aangetroffen. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Omroep Gelderland. Volgens een woordvoerster gaat het om ‘iets dat zou lijken op een mogelijk explosief’.

De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse om onderzoek te doen. Ook zijn uit voorzorg een ambulance en de brandweer opgeroepen. De straat waar het verdachte pakketje werd aangetroffen is afgezet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Mensenrechtencollege bezorgd over algoritmen in onderwijs

Digitale systemen die door scholen worden ingezet, kunnen leiden tot een ongelijke behandeling van leerlingen. Dat blijkt uit een verkennend onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens.

Afbeelding

Stijgende trend faillissementen houdt aan

Het aantal faillissementen is in april toegenomen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werden er vorige maand twintig bedrijven meer failliet verklaard dan in maart. Dat is een stijging van 6 procent.

Afbeelding

Georgische politie duwt demonstranten weg voor parlement Tbilisi

De Georgische politie is begonnen met het wegduwen van demonstranten die de hele nacht hebben geprotesteerd voor het parlementsgebouw in Tbilisi. De demonstranten zijn tegen het wetsvoorstel om 'buitenlandse agenten' in kaart te brengen en te beteugelen.

Afbeelding

Hof doet uitspraak in zaak ontvoering Insiya

Het gerechtshof in Amsterdam doet maandag uitspraak in de geruchtmakende zaak rond de ontvoering van het meisje Insiya. Het destijds 2-jarige kind werd in september 2016 met geweld weggehaald uit het huis van haar oma in Amsterdam-Oost.

Afbeelding

UvA-gebouwen weer open na pro-Palestijnse studentenprotesten

De gebouwen van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaan maandag weer open. Door pro-Palestijnse studentenprotesten op verschillende locaties waren de universiteitsgebouwen vier dagen dicht.

Afbeelding

Spaanse politie neemt 11 ton hasj in beslag na achtervolging op zee

De Spaanse politie heeft in totaal 11,4 ton hasj in beslag genomen na een achtervolging van drugssmokkelaars die in zes speedboten in de Spaanse Golf van Cádiz weg probeerden te komen.