VIDEO. Een thriller in de Vuelta: Lidl-Trek wint ploegentijdrit met miniem verschil na pijnlijke crash in allerlaatste bocht

Lidl-Trek heeft de eerste slag geslagen in de Vuelta Femenina. De troepen van Elisa Longho Borghini waren na een ploegentijdrit in Valencia twee honderdsten van een seconden sneller dan Visma - Leasa a Bike. Lidl - Trek was onderweg een pak sneller, maar Ellen van Dijk crashte hard in de laatste bocht. Demo Vollerings SD Worx - Protime werd derde op één seconde.

Vincent Van Genechten

Amper een week na Luik-Bastenaken-Luik begon in het vrouwenwielrennen de eerste grote ronde. De ploegentijdrit in Valencia voerde over een overwegend vlak parcours van zestien kilometer over erg brede wegen.

Lidl-Trek kon onder meer op hardrijdster Ellen van Dijk rekenen voor een goeie tijd, maar de Nederlandse - die verschillende schaafwonden opliep - viel zwaar in de laatste bocht. Het verstoorde de ketting bij Lidl-Trek volledig, maar toch zette de ploeg nog net de beste tijd neer. Visma-Lease a Bike werd tweede met amper zestien honderdsten van een seconde achterstand, het SD Worx-Protime-team van topfavoriete Demi Vollering eindigde op een seconde als derde.

Er kwamen drie Belgische ploegen aan de start: AG Insurance - Soudal werd tiende op 0:32, Fenix-Deceuninck twaalfde op 0:48 en Lotto Dstny zestiende op 1:10. Lotte Kopecky ging na Luik-Bastenaken-Luik een rustperiode in en dus kwam de wereldkampioene niet aan de start met haar Nederlandse ploeg SD Worx-Protime.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag:

De Ronde van Spanje voor vrouwen telt acht etappes. Maandag krijgen de sprintsters wellicht een eerste kans in de eerste rit in lijn, goed voor 118 kilometer tussen Bunol en Moncofar. De Italiaanse Gaia Realini, die bij Lidl-Trek als eerste over de aankomst kwam in de ploegentijdrit, draagt de rode leiderstrui.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer