UAntwerpen leert buitenlandse studenten fietsen

Fietsen is voor buitenlandse studenten niet altijd even vanzelfsprekend. Daarom geeft UAntwerpen hen een opleiding.

rvre

Jaar na jaar verwelkomt de Universiteit Antwerpen honderden internationale studenten. Op woensdag 19 september krijgen de nieuwelingen van Campus Drie Eiken een fietsinitiatie. “We willen hen de kans geven om in een veilige omgeving en met begeleiding te proeven van de fiets.”

Buitenlandse studenten kunnen niet altijd fietsen of ze voelen zich niet comfortabel genoeg om zich in ons drukke stadsverkeer te mengen. Bijgevolg durven ze de fiets niet nemen, of ze hebben ongelukjes als ze dat wel doen. Om hen op weg te helpen, organiseren de faculteiten van Campus Drie Eiken voor het eerst een heuse fietsinitiatie, begeleid door de Antwerpse Fietsschool.

“We staan er niet altijd bij stil, maar de meeste internationale studenten komen uit landen waar fietsen helemaal niet vanzelfsprekend is, omdat het verkeer te gevaarlijk is of de afstanden te groot”, vertelt Dimitri Geelhand de Merxem (Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen). “Als ze in Antwerpen zijn, merken ze vaak dat de fiets een ideaal vervoermiddel is.”

Studenten uit 20 landen

De initiatie op 19 september richt zich op buitenlandse studenten van de faculteiten Wetenschappen, Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, en Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen. Na een demoles kruipen de studenten zelf op de fiets, en leren ze meteen in de praktijk correct fietsen. Al minstens 60 studenten schreven zich in, afkomstig uit ruim 20 verschillende landen. Onder meer Oeganda, Mexico, Brazilië, Pakistan, Iran en de Filippijnen zullen vertegenwoordigd zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER