© jph

Aannemer begonnen met herstel voorrangsregels fietsers op Leuvense ring

Een aannemer is donderdag in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant gestart met het herstel op de Leuvense ring van de voorrangsregels voor fietsers.

De werken, die op vijf kruispunten moeten uitgevoerd worden, zullen volgens AWV-woordvoerder Anton De Coster twee tot drie dagen duren en 900 euro extra kosten.

Er rees midden vorige week vanuit diverse hoeken fel protest tegen het feit dat AWV op deze kruispunten door middel van een wijziging van de wegmarkeringen de voorrangsregeling van de fietsers had afgeschaft. Afgelopen zondag maakte Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts de beslissing echter weer ongedaan. Volgens Weyts “kon er geen sprake van zijn dat de fietsers de voorrang die ze eerder hadden zouden verliezen”.

Lees ook: Minister Weyts fluit AWV terug: “Kan niet dat fietsers voorrang verliezen”

“We waren van plan op vijf kruispunten de voorrangsregels te veranderen, met name de Kapucijnenvoer, de Naamsepoort, het Artoisplein en twee locaties aan de Tiensepoort. Op 4 locaties was de rode verf reeds verwijderd en op 1 waren de bestaande haaientanden verwijderd. Enkel aan de Naamsepoort waren reeds nieuwe haaientanden aangebracht”, aldus De Coster.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer