Kinderen kunnen veilig spelen op Jef Van Hoofplein

Op het Jef Van Hoofplein werden nieuwe speeltoestellen geplaatst. Ze maken deel uit van de totale herinrichting van het Jef van Hoofplein, die nu bezig is.

lvg

“De heraanleg van het Jef Van Hoofplein verloopt zoals gepland. Net voor de bouwvakantie werd de fiets- en wandelboulevard geplaatst. Het aanleggen van de klinkers voor en naast de bibliotheek zijn intussen afgerond en de groenzone achteraan wordt verder afgewerkt”, zegt burgemeester Koen T’Sijen (Pro).

In de groene zone achter de bibliotheek staat nu een grote houten klimconstructie met onder meer een hangbrug, klimplaat en buisglijbaan. Achter de muziekacademie kunnen kinderen zich uitleven in een avontuurlijk speelparcours met houten klim- en speeltoestellen.

“Hier kan ieder kind aan zijn trekken komen. Met het speelparcours en de houten klim- en speeltoestellen wilden we alle vaardigheden van spelen aan bod laten komen, in een groene zone waar kinderen vrij en veilig kunnen rondlopen”, zegt schepen van Jeugd Els Augustinus (CD&V). “Een investering van de gemeente voor onze jeugd.”

Ecomulch

De nieuwe speeltoestellen zijn nog niet speelklaar, maar worden in de loop van de komende weken afgewerkt. “Zo wordt er op verschillende plaatsen nog ecomulch rond de toestellen geplaatst. Dat is een laag van houtsnippers die modderige plassen voorkomt, gemakkelijk toegankelijk is en een goede valdemping heeft”, aldus de schepen. Rond de speelzone wordt gras gezaaid om een groene zone te creëren waar gespeeld en gewandeld kan worden.