© Getty Images

Staat Thibaut Courtois in doel tijdens de Champions League-finale? Beslissing valt “een week voordien”

Real-coach Carlo Ancelotti heeft nog niet beslist welke doelman de Madrileense netten schoon zal moeten schoonhouden tijdens de Champions League-finale tegen Dortmund op 1 juni. Voor het eerst dit seizoen zijn zowel Thibaut Courtois, Andriy Lunin als Kepa Arrizabalaga fit.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 64-jarige Italiaan zal de beslissing nemen “in de week voor de finale”. Dat zei hij maandag op de persconferentie in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Alavès. “Lunin heeft een fantastisch seizoen gehad en Courtois is, als hij op niveau is, de beste keeper ter wereld. Ook Kepa willen we nog speelminuten geven, al is dat niet makkelijk met nog zo weinig matchen”, aldus Ancelotti.

Real is al zeker van de Spaanse landstitel, maar moet voor de Champions Leaguefinale nog drie wedstrijden afwerken in La Liga. Dinsdag komt Alavès naar Bernabeu, zondag trekt de Koninklijke naar Villarreal en op de slotspeeldag krijgt het Real Betis op bezoek.

© REUTERS

Tijdens de lange afwezigheid van Courtois nam Lunin de honneurs waar onder de lat bij de Madrilenen. Ook in de halve finales van het Kampioenenbal tegen Bayern kreeg de Oekraïner de voorkeur op onze landgenoot, die wel weer op de bank zat. 

Courtois liep op 19 maart een scheur op in de interne meniscus van de rechterknie. Hij trainde nog maar net opnieuw mee nadat hij in augustus vorig jaar gescheurde kruisbanden in zijn knie had opgelopen. Op 4 mei maakte de Belgische doelman zijn rentree in de thuiswedstrijd tegen Cadiz (3-0 winst). Afgelopen zaterdag stond hij ook onder de lat tegen Granada (0-4 winst).

LEES OOK. Aandachtige fans merken op: Thibaut Courtois verwijdert ‘Rode Duivels’ (alweer) van Instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League