zaterdag 22 september 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Ronny Achten (links) en Thieu Mertens. Tom Palmaers

eerste: ZONDAG 15.00U:  PARK houthalen - MELO zonhoven

Thieu Mertens en Ronny Achten balanceren op de rand van humor en realiteit

“Een eindrondeticket volstaat voor ons”

Park tegen Melo. De grote titelkandidaat tegen een verwachte outsider. Thieu Mertens en Ronny Achten lieten hun licht schijnen. Een leuke babbel tussen coaches met als rode draad: iedereen overtuigen dat hun ambitie niet verder reikt dan een plaats bij de top vijf. Een samenvatting.

“De toppers zijn altijd de laatsten”, verwelkomt Mertens z’n collega met een schampere lach en een amicale handdruk. “Ik heb vorige zondag genoeg gezien. Jullie hebben Herkol plat gespeeld. Melo is sterker geworden.”

Achten reageert: “Is dat zo? Voor mij lag het vooral aan Herkol. Het is niet meer de ploeg van vorig seizoen. Met Putzeys en Spitz hebben we wel meer loopvermogen. En we voetballen anders nu D’Ignazio weg is.”

Mertens: “Jullie zijn een medekandidaat voor de top.”

Achten: “Die elf stemmen in de krant voor Park zeggen alles.” Mertens: “Die prognose verwondert me enorm. Die elf hadden ze beter achter Bree-Beek gezet. Wij hebben spelers bijgehaald voor een eindrondeticket, maar niet voor de titel. De club is daar trouwens niet klaar voor. We zijn wel ontgoocheld als we de eindronde niet halen. Ik verwacht een ploeg of vier bovenaan en daar reken ik ons zelf niet bij.”

Achten: “(lacht) Dan wij ook niet. Al zou een plaats bij de eerste vijf voor ons niet slecht zijn.”

Wie verwachten de heren dan wél bovenaan?

Achten: “Bree-Beek en Herk. En Beringen blijft daar ook niet staan.”

Mertens: “Pas op met Zepperen Brustem. Negen op negen…”

Achten: “Ik tip voor de titel nog steeds op Park. De remonte die ze vorig seizoen gemaakt hebben en ze hebben goed gekocht. Ze hebben spelers op de bank die elders dé man zouden zijn.”

Mertens: “Labate stopte plots. We hebben dan Aydemir bij Wellen nog gehaald. Hij had er slechts de eerste tien matchen gespeeld. Coyette kwam zeven maanden niet meer aan de bak toen uitlekte dat hij vertrok en Bilican heeft bij Berg en Dal door blessure slechts tien matchen gespeeld. Do Ceu is een goede voetballer. Maar hij komt van Peer. En waar staat Peer? En Azevedo? Nu zouden dat toppers in eerste moeten zijn. Pellegriti is gehaald voor Bartoli. Vanratingen is een versterking. Dan zie ik bij Ronny toch andere namen.”

Achten: “Bij ons is de lijst veel sneller overlopen. Putzeys had bijna een jaar niet meer gespeeld (kruisbanden, nvdr) en Freire werkt nu nog altijd aan z’n terugkeer. Spitz is wel een versterking.”

Park verloor verrassend z’n eerste match in Achel en Melo z’n tweede in Koersel.

Mertens: “De spanning, denk ik. Achel stak ook goed in mekaar. Die elf punten in de krant deden ons geen goed.”

Achten: “Tegen Beringen waren we verbluffend. Daarom begreep ik onze match in Koersel niet. Koersel zette een blok en wij hebben er weinig tegenover gezet. Onze eerste helft tegen Herkol was overigens ook niet overtuigend. Er was te weinig beweging.”

Mertens: “Herkol liep continu achter de bal. Dan komen de openingen in de tweede helft er toch.” 

De topper gaat zondag door omdat de accommodatie (sponsordag) zaterdag niet beschikbaar is. Achten: “Jammer, want Ooms vertrekt zondag naar Cuba. Zaterdag had hij nog kunnen spelen. Vorig jaar zijn we weggespeeld op Park (3-0). Ik hoop dat we nu een punt pakken.”

Mertens: “Dit wordt een match tussen twee ploegen die aanvallend denken. En als er een winnaar uit komt, hoop ik dat wij dat zijn.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws