'Troeteleik' boom van het jaar

Nieuws
anp
woensdag 17 oktober 2018 om 03:00
De met kap bedreigde eikenboom in de middenberm van de A58 in Brabant is uitgeroepen tot ‘Boom van het jaar’.  In totaal stemden 2834 mensen op de ‘Troeteleik’, zoals hij ook wel liefkozend wordt genoemd
De met kap bedreigde eikenboom in de middenberm van de A58 in Brabant is uitgeroepen tot ‘Boom van het jaar’. In totaal stemden 2834 mensen op de ‘Troeteleik’, zoals hij ook wel liefkozend wordt genoemd nd

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Als gevolg van de overstroming van de Geul ontstond er in 2021 in Valkenburg een noodsituatie.

Klimaatgevolgen staan Nederland aan lippen

Nederland kan de gevolgen van klimaatverandering nauwelijks nog bijbenen. De politiek moet daarom ‘versneld’ een aantal diepgaande beslissingen nemen over de toekomst van het land.

Protesten maandag in Amsterdam (linksboven), Rotterdam (rechtsboven), Groningen (linksonder) en op de Haagse campus van Universiteit Leiden.

Studentenprotesten in heel Nederland

Bij universiteiten in heel Nederland is gisteren geprotesteerd tegen de oorlog in Gaza. Op de meeste plekken verliepen de demonstraties rustig. Alleen in Amsterdam trad de Mobiele Eenheid op.

In 2023 had 47 procent van de Nederlanders van 15 jaar of ouder vertrouwen in de Europese Unie (EU). Het vertrouwen in de medemens nam gedurende de onderzoeksperiode toe met 9 procent.

Nederlander vertrouwt de Europese Unie meer dan de kerk of de Tweede Kamer

Het vertrouwen van Nederlanders in de Europese Unie is opvallend hoog. De EU krijgt zelfs tweemaal zoveel vertrouwen als de Tweede Kamer. Hoe zit dat bij andere instituties, zoals de kerk?

'Het norovirus ‘waait’ over het eiland en door onze school’, schrijft de RGO in Middelharnis. Symptomen van een infectie met het norovirus zijn overgeven en diarree.

Buikgriep zorgt voor paniek op Goeree-Overflakkee: flessen drinkwater uitverkocht

Op Goeree-Overflakkee kampen veel inwoners met maag- en darmklachten. Een gerucht over besmet drinkwater zorgde maandag voor veel onrust. ‘We willen geen onnodig risico nemen.’

Pieter Omtzigt en Geert Wilders tijdens een debat in de Tweede kamer.

Spanning stijgt rondom kabinetsformatie: 'Het moet nu wel gebeuren'

Over twee dagen moeten de informateurs hun verslag inleveren, waarin staat of PVV, VVD, NSC en BBB het eens zijn geworden over het vormen van een nieuw landsbestuur. De partijleiders erkennen dat de druk toeneemt.

Demonstranten voor de Stopera, tijdens een spoeddebat in de Amsterdamse gemeenteraad over de protesten en het optreden van de politie.

Joodse studenten Dalit, David en Roy voelen zich in de steek gelaten door hun eigen universiteit

Hoe voelen Joodse studenten zich, nu demonstranten het bestaansrecht van Israël aanvallen? Ze missen het echte debat, en wijzen op de rol van docenten achter de schermen.