Nieuwe plensbui treft vooral West-Limburg en delen van Hasselt, inwoners schieten mekaar te hulp

Zaterdagavond heeft Limburg opnieuw zijn portie waterellende gehad. Delen van Lummen en Hasselt stonden helemaal blank. Of er ook water in de huizen raakten, was zaterdagavond onduidelijk. De hulpdiensten waren druk in de weer om de mensen te helpen.

Bij de hulpverleningszone Zuid-West Limburg kwamen zaterdagavond opnieuw tientallen oproepen binnen van waterellende. Meestal ging het om ondergelopen straten omdat de riolering het water niet meer kon slikken. Zo stond in de Kozenstraat in Stevoort - net bij de grens met Nieuwerkerken - een kleine meter hoog. Bewoners deden er alles aan om het water uit de huizen te houden. In Stevoort was er zaterdag de traditionele dorpsvierkamp. Elk jaar wordt het dorp voor een dag in vier gedeeld. Die is afgelast.

De mannen van de buurt zorgen ervoor dat een vrouw geen natte voeten krijgt in Stevoort.© rr

De Kozenstraat in Stevoort staat helemaal blank.© rr

Het kort maar hevig onweer zetten ook de Lummense Ringlaan blank. Riooldeksels kwamen los te liggen en sommige automobilisten maakten rechtsomkeer. De meesten reden erg langzaam door het diepe water, enkelingen probeerden om tegen hoge snelheid voetgangers en fietsers een koude douche te geven.

De Ringlaan in Lummen stond blank.© KLu

Eenzelfde verhaal in de buurt van de basiliek van Kortenbos. Daar konden de riolen het regenwater niet slikken. Eén straat werd tijdelijk afgesloten . (mm/klu/geho/len)

Riooldeksels werden omhoog getrokken zodat het water weg kon in Stevoort.© GeHo

Een straat in Stevoort.© GeHo.

De eerste zandzakjes werden door de jeugd uit de buurt geleverd.© GeHo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER