Jeroen Scheerder (50) voor en tijdens zijn recordpoging in de Velodroom.© it, S. Scheerder

Kontichnaar Jeroen Scheerder (50) verbreekt nationaal uurrecord baanwielrennen: “Genoten van A tot Z”

Kontich -

In de Velodroom in Heusden-Zolder verbrak Jeroen Scheerder (50) zaterdag het nationale uurrecord baanwielrennen bij de masters (50 tot 55 jaar). En dat met een snelheid van 47 km/uur.

Om het Belgische uurrecord te verbreken, moest Jeroen sneller rijden dan 40,7 kilometer per uur. En dat deed hij ook. In totaal fietste hij 189 rondjes op de Velodroom in Heusden-Zolder, wat gelijk staat aan 47,1 kilometer. “Het was een ongelofelijke ervaring, ik heb er van A tot Z van genoten”, zegt een tevreden Jeroen.

De sportprestatie staat niet los van zijn dagelijkse onderzoeks- en onderwijsactiviteiten als sportsocioloog aan de KU Leuven. Zo zamelde hij ook 8.600 euro in voor Respira, het onderzoeksproject van de KU Leuven dat de luchtvervuiling in Afrikaanse landen wil verbeteren.

LEES OOK. Professor Jeroen Scheerder (50) wil nationaal uurrecord baanwielrennen breken: “Snelheid halen van 41 km per uur”

Zo’n honderdvijftig supporters zakten af naar de Velodroom om de Kontichnaar aan te moedigen tijdens zijn recordpoging. En hoewel er de dagen vooraf wat spanning heerste, verliep alles vlot. “Tijdens de rit was het geweldig om aangemoedigd te worden, maar ik kon pas bij het uitbollen het publiek aanschouwen. Het was onbeschrijfelijk om dit mee te maken met zo’n supporterend team rond mij”, besluit de Kontichnaar. (it)

Het onderzoeksproject Respira steunen, kan via deze link.  
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners