Barbara Gandolfi mag gevangenis na 6 weken verlaten met enkelband

Oostende/Gent -

Barbara Gandolfi (48) - de ex-vriendin van de Franse steracteur Jean-Paul Belmondo - mag na bijna zes weken de gevangenis verlaten met een enkelband. Dat wordt bevestigd aan onze redactie.

Marc Klifman

“Ik heb de voorbije jaren zoveel gezien en gedaan in mijn leven. Maar vandaag ben ik heel gelukkig in mijn job. In die zin hoop ik misschien een inspiratie te zijn voor andere vrouwen. Het is nooit te laat om je leven volledig om te gooien.”

Dat zei Barbara Gandolfi (48) anderhalf jaar geleden in een uitgebreid gesprek met deze krant. Ze had haar jetsetleventje - jarenlang naast de zijde van steracteur Jean-Paul Belmondo - en het nachtleven als uitbaatster van diverse parenclubs volledig achter zich gelaten. Trots maakte ze reclame dat ze haar eigen baas was als ‘netwerkmarketeer’ voor een Amerikaans bedrijf.

LEES OOK. Opgepakt toen ze haar ex-schoonvader in de cel ging opzoeken: Barbara Gandolfi aangehouden in dossier van mensenhandel en prostitutie

Maar eind maart werd de Oostendse plots opgesloten in de gevangenis. Ze werd opgepakt op het moment dat ze haar schoonvader in de cel ging bezoeken. Het gaat om de vader van Frédéric V. (49), haar ex-man en vader van haar kinderen. Hij wordt door het West-Vlaamse gerecht beschouwd als spilfiguur in een opgerolde prostitutiebende.

Barbara Gandolfi anderhalf jaar geleden bij een gesprek met deze krant.© Inge Kinnet

De man wordt ervan verdacht dat hij jonge vrouwen uit Oost-Europa lokte om in een Oostendse bar of stripteaseclub te werken. Het gerecht verdenkt hem er evenwel van dat hij de vrouwen seksueel uitbuitte. Het parket sprak vorige maand over een dossier van mensenhandel en seksuele uitbuiting. Negen mensen zijn aangehouden.

Vanuit de cel liet Gandolfi weten dat ze niets met de praktijken van haar ex te maken had. Ze bedankte haar vrienden voor de steun. “De ene dag gaat wat makkelijker dan de andere. Hier neem ik de tijd om heel veel te schrijv️en, en dat helpt mij om nog veel gebeurtenissen uit mijn verleden te verwerken”, liet ze op sociale media schrijven. Gandolfi zei er ook “nog sterker dan ooit” te zullen uitkomen.

LEES OOK. Eén jaar nadat Jean-Paul Belmondo overleed, blikt zijn Vlaamse vriendin Barbara Gandolfi voor het eerst terug: “Nooit sliepen we samen. Nooit”

Ze zit al bijna zes weken opgesloten in de gevangenis, maar dinsdag besliste de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Gent dat ze de gevangenis mag verlaten. Dat wordt bevestigd aan onze redactie. Ze blijft aangehouden in het dossier, maar mag de cel verlaten onder elektronisch toezicht. Volgens onze informatie ontkent ze alle aantijgingen nog steeds met klem.

© BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen