Het nieuwe station aan P+R Linkeroever en schepen Koen Kennis (N-VA) aan het nieuwe station aan Sint-Anna.© Ilke Tobback

Twee nieuwe Velo-stations geopend aan veerdienst Sint-Anna en Park+Ride Linkeroever

Antwerpen -

Op Linkeroever opende de stad Antwerpen recent twee nieuwe Velo-stations. Zo kan je nu ook aan veerdienst Sint-Anna en aan de Park and Ride een rood-wit fietsje uitlenen. In totaal staat de teller van Velo-stations in de stad op 310.

Op Linkeroever openden recent twee nieuwe Velo-stations, aan veerdienst Sint-Anna en aan de Park and Ride. Aan elk station komen er 36 plaatsen bij en zo komt de teller op 9849 plaatsen voor de rood-witte fietsjes in Antwerpen te staan. Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) is tevreden dat de modal shift zo extra versterkt wordt. “We merken toch dat steeds meer mensen de overstap willen maken naar duurzaam reizen en dat kunnen we op deze manier aanmoedigen.”

Volgens de schepen zijn beide haltes belangrijke mobiliteitsknooppunten, die verder uitgebouwd en met elkaar verbonden kunnen worden. “Het gebruik van de Park and Ride Linkeroever stijgt maand na maand, en volgens cijfers van het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust namen in 2023 bijna 700.000 mensen het Sint-Annaveer. Dit jaar gaat het reeds om meer dan 100.000 oversteken. Het meest nabije Velo-station op het Frederik van Eedenplein is bovendien veruit het drukste van Linkeroever. Om die reden is de inplanting van Velo-stations op beide locaties een logische stap”, aldus Kennis.

School op werfsafari

Op het moment dat de twee nieuwe stations geopend werden, waren de vijfdejaarsleerlingen van Villa Stuivenberg werfsafari. Nadat ze de Ringlandwedstrijd van Lantis hadden gewonnen, krijgen ze vandaag een rondleiding op de werf van de Oosterweelwerken. Schepen Kennis maakte van de gelegenheid gebruik om de leerlingen wat meer informatie te geven over de nieuwe Velo-stations en andere mobiliteitsmogelijkheden. (IT)

Koen Kennis bij het nieuwe station ter hoogte van veerdienst Sint-Anna.© Ilke Tobback

Het nieuwe station aan Park and Ride Linkeroever.© Ilke Tobback

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners