Timmy Soetaert, Geert Jacobs, Pieter Coosemans en Fabian De Schodt met het eerste zonnepaneel. De 2.000 panelen komen op het gebouw achteraan links.© Marc Peeters

Henco legt 2.000 zonnepanelen op het dak: “Deze zomer produceren we groene stroom”

Herentals -

Het bedrijf Henco laat vanaf volgende maand 2.000 zonnepanelen leggen op het dak van het distributiegebouw langs de Toekomstlaan in Herentals. De panelen zijn goed voor 7 procent van de totale energiebehoefte van Henco, wiens productie van componenten voor de sanitaire en verwarmingsindustrie behoorlijk energie-intensief is.

Marc Peeters

Meer en meer grote industriebedrijven erkennen het belang van een duidelijke duurzaamheidsstrategie. Henco in Herentals is daar een sprekend voorbeeld van. Het succesverhaal van Henco Industries NV begon in 1992 toen ondernemer Louis Hendrickx de meerlagenbuis lanceerde. “Bij Henco en onze moederholding Aalberts is de transitie om onze producten en processen te verduurzamen reeds enkele jaren geleden ingezet”, weet Manufacturing Director Geert Jacobs.

“Met onze kwalitatieve producten voor waterverdeling en energiezuinige verwarming dragen we reeds bij aan de globale duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Daarenboven nemen we onze processen voortdurend onder de loep en zoeken we naar verbeteringen. Zo werden in het recente verleden heel wat laadpunten geplaatst in het kader van elektrificatie van het wagenpark, verminderen we gebruik van verpakkingsmaterialen, reduceren we afval tot een absoluut minimum, en zetten we in op energiereductie aan de hand van een gedetailleerde energiemonitoring.”

“We zijn zeer blij dat nu ook het eerste zonnepanelenproject samen met Earth op onze nieuwste site te Herentals van start kan gaan. Zo kunnen we tegen de zomer onze eerste groene stroom produceren.”

Luc Demeyere is CEO van Earth. “Bedrijfsdaken bieden een enorm potentieel om de energietransitie te realiseren. Daarom komen bedrijven als Henco ook bij Earth terecht, dankzij onze ervaring kunnen we snel en efficiënt inspelen om die duurzame ambities versneld uit te rollen. We zijn dan ook zeer opgetogen dat Henco voor Earth gekozen heeft. Ga je als ondernemer slim en efficiënt om met energie, dan kan je daar veel voordeel uit halen.”

“Bedrijfsdaken bieden een enorm potentieel om de energietransitie te realiseren”

Luc Demeyere

CEO Earth

300 werknemers

Vandaag zorgen meer dan 300 Henco-werknemers voor een jaarlijkse productie en verkoop van meer dan 130 miljoen meter buis en meer dan 11 miljoen koppelingen van topkwaliteit. Henco heeft de duidelijke groene ambitie uitgesproken om in 2050 koolstofneutraal te zijn.

Om die groene doelstellingen te halen, heeft Henco een uitgebreide roadmap uitgestippeld. Een efficiënter energiegebruik, reductie van de CO2-uitstoot en energie- en CO2-intensiteit zijn slechts enkele kernpunten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners