Burgemeester Maarten De Veuster, zelf geen oud-leerling, en zuster-Benedictines Erica met het zopas voorgestelde boek over 75 jaar Vita et Pax-college.© JAA

Zevenhonderd oud-leerlingen keren terug naar 75-jarig Vita et Pax-college

Schoten -

Het Vita et Pax-college bestaat 75 jaar. Dat werd het voorbije weekend met stijl, maar uitbundig gevierd in Schotenhof.

LEES OOK. Geschiedenisleerkrachten vatten ziel Vita et Pax-college in boek: “75 jaar leren met veel vrijheid en verantwoordelijkheid”

Onder meer minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), de naar de Verenigde Staten uitgeweken Max en notaris Tristan, zonen van ereburgemeester Tony Sebrechts, en andere personaliteiten waren afgekomen op het programma met als hoogtepunten een barbecue, high-tea, cocktailbar en de voorstelling van het boek dat de geschiedenisleerkrachten van het college samen met heel wat leerlingen hebben gemaakt.

Huidig directeur Bart Roels.© JAA

“We zijn op zoek gegaan naar het DNA, de ziel van onze school”, vertel Marleen Beernaert één van hen. Ook de zusters Benedictinessen, stichters en lesgevers in de school, beleefden het jubileum graag mee. Vandaag wonen er nog acht zusters in het aanpalende klooster.

Eén van hen, de legendarische Zuster Erica, is altijd de voortrekker geweest van de vakken Latijn en Grieks. Zij gaf op de jubileumviering nog eens zelf les aan enkele alumni.

‘Impressies: 75 jaar Vita et Pax, in vrijheid en verantwoordelijkheid’, telt ruim 120 bladzijden, werd uitgegeven door Universitas Digital Printing en kost 35,5 euro. www.vitaetpax.be

(jaa)

© JAA

© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners