Unizo verwijdert promofilmpje voor ‘Handmade in Belgium’ dat toebehoort aan Italiaan

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ondernemersorganisatie Unizo heeft woensdag een promofilmpje voor zijn wedstrijd rond ‘Handmade in Belgium’ (HIB) verwijderd, nadat een Belgische houtkunstenaar aangegeven had dat het filmpje eigenlijk toebehoorde aan een Italiaanse collega van hem.

Het filmpje in kwestie (zie bovenaan dit artikel) is op internet inderdaad terug te vinden als afkomstig van kunstenaar Simone Riccardo van het Italiaanse S-Carving, en Riccardo bevestigt dat het om zijn video gaat.

Unizo-woordvoerder Filip Horemans laat weten dat de ondernemersorganisatie het voorval “zeer ernstig neemt en het ten gronde wil uitklaren”. Unizo zal ook contact nemen met de Belg die het mogelijk oneigenlijke gebruik van het filmpje aan de kaak stelde.

Riccardo laat weten dat hij de video een tweetal maanden geleden op Youtube plaatste en dat Unizo die zonder zijn toestemming gebruikt heeft. De Italiaanse kunstenaar bekijkt nog of hij een klacht zal indienen.

Het filmpje werd door Unizo ondertussen verwijderd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen