© BFM, rr

Antwerpenaar (55) komt om in Brasschaatse plas: “Plots stond de hond naast ons, alleen”

Na een lange zoektocht is gisteren in de E10-Plas in Brasschaat het lichaam van Antwerpenaar Charles Morreels (55) gevonden. Hij verdween nadat hij met zijn hond was gaan zwemmen. “Plots stond de hond naast ons, alleen.”

brip

Charles Morreels raakte zaterdagnamiddag vermist. De vijftiger genoot samen met zijn vriendin en hun hond van het mooie weer aan de E10-Plas in Brasschaat. “Hij ging met zijn hond in het water spelen”, vertelt James K. Die vertoeft geregeld aan de plas en komt het koppel uit de Antwerpse binnenstad wel vaker tegen. “Ik raakte aan de praat met zijn vriendin, terwijl hij met zijn hond al spelend naar de overkant zwom. Na een tijdje vroegen we ons af waar hij bleef. En plots stond de hond naast ons, alleen.”

James liep meteen naar de overkant, waar hij de man het laatst gezien had. “Ik vroeg enkele voorbijgangers of ze hem gezien hadden, maar dat was niet het geval. Een half uur lang dook ik het water in, op zoek naar hem. Maar het leverde niets op. Dan vroeg ik aan vissers met bootjes voor hulp, en zij belden de hulpdiensten.”

Na de oproep kwam de brandweer met drie verschillende korpsen ter plaatse, maar Charles werd niet gevonden. Gisterochtend werd de zoektocht hervat en rond de middag kwam het verlossende bericht dat hij gevonden was, amper zeventig meter van de plaats waar hij laatst gezien werd.

Zwemmen verboden

“In overleg met het parket zal er snel een autopsie volgen om de doodsoorzaak te bepalen”, laat Tina Bruggeman van politie Brasschaat weten. Mogelijk liggen de grote temperatuurverschillen in het water aan de basis van het overlijden.

Zwemmen in de E10-Plas is verboden. Dat maakte de politie enkele dagen geleden nog erg duidelijk. Maar het mooie weer maakt het voor heel wat mensen toch verleidelijk om een plons te wagen. Ook nu roept het stadsbestuur opnieuw op om absoluut niet te zwemmen in de plas.