Direct naar artikelinhoud
Wielrennen

Wielerwereld in rouw: belofte Jimmy Duquennoy (23) onverwacht overleden

Jimmy DuquennoyBeeld rv

De wielerwereld rouwt. Jimmy Duquennoy, een 23-jarige wielrenner uit Doornik, is gisteravond onverwacht overleden. Hij werd in zijn huis het slachtoffer van een hartfalen. De toegesnelde hulpdiensten konden hem niet meer redden.

Duquennoy kwam uit voor WB Aqua Protect Veranclassic, een procontinentale ploeg. Hij werd in 2016 prof bij Wallonie-Bruxelles-Group Protect, de voorloper van Veranclassic. De Henegouwer had nog een blanco erelijst bij de profs. Dit seizoen was zijn beste uitslag een tiende plaats in Dwars door West-Vlaanderen.

WB Aqua Protect Veranclassic bevestigt het overlijden vandaag via de sociale media. "We hebben vanmorgen het verschrikkelijke en ondraaglijke nieuws vernomen. Deze jongeman was de meest joviale, de meest zachtaardige, de meest open... Heel de ploeg biedt zijn oprechte medeleven aan bij zijn familie en naasten. Rust in vrede."

Ploegleider: "Woensdag ging alles nog prima"

"Woensdag reisden we nog samen terug vanuit Duitsland, waar het team deelnam aan de Münsterland Giro. Toen ging alles prima", vertelt een verslagen ploegleider Frédéric Amorison. "Dit is verschrikkelijk. Er werden geen abnormale zaken vastgesteld tijdens de testen bij aanvang van het nieuwe seizoen."

Triest toeval: gisteren kondige de Franse renner Tanguy Turgis op 20-jarige leeftijd aan dat hij het voor bekeken houdt als profrenner vanwege hartproblemen. Het onverwacht overlijden herinnert ons helaas aan dat van Michael Goolaerts of Daan Myngheer. Ook zij lieten het leven na een hartfalen. 

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...