Toch nog overspel en een lap oud vel: dit viel onze ‘Temptation’-watcher op

Het zit erop, Temptation island. Na zestien weken die zich voortsleepten als een terminaal oud hondje met een pootje af. Maar wat niemand had gedacht: in de staart zat nog overspel. Een opkikker voor onze Temptation-watcher, die voorts verdacht veel gelijkenissen zag tussen Sidney en een oude bes met een portoverslaving.

Benjamin Praet

Sexy stofzuigen

Zie je daar die stofzuiger in de hoek? Het is de stofzuiger waarmee Morgan talloze keren zijn huis poetste. Beetje pluisjes op de grond in de woonkamer, wat kruimels op de keukenvloer: hop, weg ermee. Wat hij helaas niet wist, was dat aan dat vernuftig stukje elektro seks kleeft. Wilde, stomende seks. Overspel, ook, tussen zijn vriendin Rodanya en verleider Danicio. Vermoedelijk zelfs op die nette, pas gereinigde vloer.

Want Rodanya en Danicio belandden na de opnames van Temptation island met elkaar in bed – de eerste keer nadat ze samen die stofzuiger waren gaan kopen. Het was uiteindelijk Danicio die alles opbiechtte, in een videoboodschap in de laatste minuten van de laatste uitzending. De kijker heeft zestien weken voorspel moeten doorploegen, maar Temptation island is finaal toch gepiekt. En verrassing: Morgan en Rodanya zijn geen koppel meer.

Probeer nu thuis nog maar eens te stofzuigen zonder lichte tinteling in je hand.

© SBS

Toastje met kaviaar

Arme Heikki. Hij is gedumpt door Milou, maar kreeg daarover geen verdere uitleg. “Ik voelde het niet meer”, zegt ze. “Maar ik weet zelf niet goed waarom.” En hij, hij blijft alleen achter. Met zelfs geen stofzuiger om zich op af te reageren.

En het kan nog erger: ook al zijn ze geen stel meer, zij slaagt er niet in hem met rust te laten. “Ze is nog altijd jaloers, ze stuurt me nog elke dag”, vertelt hij, terwijl in de hoek van zijn kleine vochtige oogjes een vers traantje opwelt. “Ze wordt voor het minste kwaad als ik iets verkeerd doe. Maar ik ben single!” Alle last en geen pleziertjes, daarmee is officieel de bodem bereikt: het is je autoverzekering moeten betalen terwijl je geen wagen meer hebt, of kaviaar op een toastje smeren dat iemand anders voor je neus opeet.

© SBS

Oud vel

“Hallo Sidney, 1997 hier. Mogen we onze zonnebank terug?” Zou het zomaar even kunnen dat de enige persoon in de Lage Landen is gevonden die nog steeds onder de zonnebank gaat? Die niet weet dat je oud vel zich daarna van je lichaam losrukt om in een koel bad te gaan liggen. Die niet weet dat je er na zeven beurten uitziet als een oude bes die zich verliest in de rode porto op het strand van Benidorm. Zonnebankbruin is de kleur van stukgeslagen dromen en opperste tristesse, Sidney. En hoe hard je jouw handen ook tegen jouw lid drukt, jouw nageslacht wordt er ook niet vrolijker van.

© SBS

Gaetan is kunst

Wat een knap beeld, wat een slimme montage. De makers van Temptation island kabbelden wekenlang op automatische piloot, om ineens alle artistieke hoogstandjes en opgestapelde creativiteit te bundelen in een knallende finale. Nogmaals: wat een beeld. Een zwarte pancarte die de kijker vertelt dat Demi nog elke dag contact heeft met verleider Gaetan licht ineens een beetje op. De ogen en de zachte contouren van het gezicht van Gaetan zijn heel even zichtbaar, om meteen weer te versmelten met de achtergrond.

Het kon zomaar een duurbetaalde trailer zijn voor een nog duurder betaalde Hollywoodfilm. Over hoe het gevaar je vanuit het struikgewas gadeslaat. Of een reclamefilmpje voor een lekker ruikende deodorant of een nieuw merk van koffiecapsules. Maar het werd een pancarte in Temptation island en, helaas voor de maker, alweer roemloos vergeten nadat u dit artikel heeft dicht geklikt.

© SBS

Eindelijk eerlijk

Er was geen poes te zien in dit seizoen van Temptation island, maar gelukkig wordt finaal een kat een kat genoemd. “Uit Temptation island komt een zekere bekendheid voort. Ik kijk ernaar uit om die te krijgen, want dat is een van de redenen dat we hebben meegedaan”, aldus Demi.

Opvallend, want die uitspraak werd de voorbije weken door de deelnemers nog harder ontkend dan het licht van de zon. “Leugens”, schreeuwden ze tegen iedereen die het wel en ook niet wilde horen. “We doen dit om onze relatie te testen.” Waarna ze zich nog eens draaiden in hun nest en de rest van de dag doelloos en ongeïnspireerd naar de einder zaten te staren.

Ongetwijfeld wil elke organisator die zwerm prijsduiven boeken voor een acte de présence. Kijk naar Demi: de pose heeft ze, maar geen fans te zien.

© SBS

Lees meer

Hoofdpunten

Keuze van de redactie

Video