Nog twee kinderen van Bernard Arnault komen in raad van bestuur van luxeconcern LVMH

De 31-jarige Alexandre en de 29-jarige Frédéric werden tijdens de aandeelhoudersvergadering in Parijs benoemd tot bestuursleden.© REUTERS

De aandeelhouders van het luxeconcern LVMH (Louis Vuitton, Dior, TAG Heuer, Moët & Chandon ...) hebben de benoeming van twee zoons van topman Bernard Arnault in de raad van bestuur goedgekeurd. Vier van de vijf kinderen van de rijkste man ter wereld zitten nu in het bestuur.

lto
Bron: BELGA

De 31-jarige Alexandre en de 29-jarige Frédéric werden tijdens de aandeelhoudersvergadering in Parijs benoemd tot bestuursleden. Zij vinden er Delphine (49 jaar) en Antoine (46), kinderen uit een eerste huwelijk van Bernard Arnault, terug. 

De vijf kinderen van Arnault werken bij LVMH. Frédéric is bijvoorbeeld topman van het horlogemerk TAG Heuer, terwijl Delphine de leiding heeft over het modebedrijf Christian Dior Couture. De jongste van de vijf, Jean, is de enige die niet in de raad van bestuur zit. “Hij heeft nog tijd, hj is jong”, zei zijn vader daar in januari over.

LEES OOK. Taylor Swift mag zich officieel miljardair noemen, Bernard Arnault rijkste mens ter wereld

De familie Arnault heeft 48,6 procent van de aandelen en 64,3 procent van de stemrechten bij LVMH in handen. Bernard Arnault, die het luxeconcern eind jaren tachtig oprichtte, is volgens de miljardairsindex van het Amerikaanse nieuwsagentschap Bloomberg de rijkste man ter wereld, met een geschat vermogen van 221 miljard dollar.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen