Direct naar artikelinhoud
Nieuws

Niet Pogacar, maar Narváez verrassende winnaar van eerste etappe in Giro d’Italia

De eerste etappe in de Giro d’Italia is gewonnen door Jhonatan Narváez. Bij een ontsnappingspoging van Tadej Pogacar op de steile muur van San Vito bleek de Ecuadoraan de gedoodverfde winnaar te kunnen bijbenen en daarna in de sprint de Sloveen zelfs te kunnen kloppen.

Jhonatan Narváez.Beeld AP

Narváez (INEOS Grenadiers) gold niet als een van de drie renners die Pogacar (UAE Team Emirates) van een overwinning in de 107de ronde van Italië kunnen afhouden. Dat zijn de Brit Geraint Thomas (INEOS Grenadiers), de Fransman Romain Bardet (DSM-firmenich PostNL) en de Australiër Ben O’Connor (AG2R-Citroën).

Toen Pogacar op de steile muur van San Vito demarreerde wisten alleen Maximilian Schachmann (ORA-hansgrohe) en Narváez in het wiel van Pogacar te blijven.

In de eindsprint in Turijn bleek Narváez sterker dan de Duitser en de Sloveen. Hij boekte zo voor de tweede keer in zijn carrière een ritzege in de Ronde van Italië en mag tevens de eerste roze trui aantrekken. Pogacar kwam als derde over de eindstreep. De tweede rit voert de renners zondag over 161 kilometer, waarbij ze weer heel wat klimwerk voor boeg hebben, in een rit die van San Francesco al Campo naar Santuario di Oropa voert.

De Ronde van Italië telt 21 ritten en eindigt op zondag 26 mei in Rome. Vorig jaar ging eindwinst naar Primoz Roglic, maar de Sloveen verscheen in de editie van dit jaar niet aan de start.