Direct naar artikelinhoud

Drie doden bij schietpartij op bedrijventerrein in VS: schutter spoorloos

Drie doden bij schietpartij op bedrijventerrein in VS: schutter spoorloos
Beeld Twitter

Op een bedrijventerrein in Edgewood in de Amerikaanse staat Maryland heeft een schutter omstreeks 9.30u plaatselijke tijd verschillende slachtoffers gemaakt. Dat meldt de lokale politie. De schutter, een 37-jarige Amerikaan, is gevlucht en is spoorloos.

De 37-jarige Radee Labeeb Prince viel met een pistool het bedrijf Advanced Granite Solutions binnen, dat onder meer granieten keukenbladen maakt. Vervolgens opende hij het vuur op de mensen die er aan het werk waren. De sheriff van Maryland bevestigt dat er drie doden zijn gevallen. Twee zwaargewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Prince vluchtte weg met een zwarte GMC Acadia. De politie houdt momenteel een klopjacht op hem. De sheriff heeft aan omwonenden gevraagd het gebied te mijden. Verschillende scholen in de omgeving hebben de deuren gesloten, niemand mag nog binnen of buiten.

Volgens de sheriff handelde de schutter alleen en had hij het gemunt op werknemers van het bedrijf. Zijn precieze motief is nog niet bekend. Prince heeft een strafblad, maar het is nog onduidelijk wat hij al op zijn kerfstok had.

Getuige Mike Sullivan vertelt aan WBAL over de totale chaos die momenteel op het terrein heerst. Een collega waarschuwde hem over een actieve schutter op het domein, waarna hij zich samen met andere medewerkers opsloot in het kantoor.

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...