Nintendo belooft Switch-opvolger

© Nintendo

Nintendo belooft in zijn lopende boekjaar - vanaf april tot en met maart - met een aankondiging te komen over de langverwachte opvolger van zijn populaire spelconsole Switch. Dat zei topman Shuntaro Furukawa op het X-profiel van het Japanse gamingconcern.

mtm
Bron: BELGA

Afgelopen maart vierde de Switch al zijn zevende verjaardag. Sinds de lancering ging de console al ruim 141,3 miljoen keer over de toonbank.

Persbureau Bloomberg berichtte in februari nog op basis van anonieme bronnen dat Nintendo aan zijn leveranciers en partners had gezegd dat het de lancering van een nieuwe console zou uitstellen tot maart 2025 of later. Aanvankelijk zou het de bedoeling zijn geweest om eind dit jaar al een opvolger voor de Switch op de markt te brengen.

In juni organiseert het gamingconcern uit Kyoto een Nintendo Direct-evenement, waarop het uit de doeken doet aan welke spellen het werkt. Furukawa benadrukt dat de langverwachte Switch-opvolger daar alvast niet ter sprake zal komen.

De aankondiging van de Nintendo-topman kwam er in de marge van de jaarresultaten van de groep. Het bedrijf zag de omzet met 4,4 procent stijgen tot 1,67 biljoen yen (10,1 miljard euro) en de bedrijfswinst met 4,9 procent tot 529 miljard yen (3,2 miljard euro).

Dat de cijfers groen kleuren, heeft vooral te maken met de enorm succesvolle film ‘The Super Mario Bros. Movie’. De inkomsten uit media met Nintendo-figuren en mobiele spelletjes stegen daardoor met 81,6 procent tot 92,7 miljard yen. Het concern verkocht in zijn gebroken boekjaar daarentegen met 15,7 miljoen stuks minder Switch-consoles (-12,6 procent) en met 199,7 miljoen exemplaren ook minder games (-6,7 procent).

Voor het lopende boekjaar stelt Nintendo een fors lagere omzet en bedrijfswinst van respectievelijk 1,35 biljoen en 400 miljard yen in het vooruitzicht. De Switch-verkopen zouden terugvallen tot zowat 13,5 miljoen en met 165 miljoen exemplaren verwachten de Japanners ook fors minder spellen aan de man te brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen