Brecht Declercq.© Geert De Rycke

Voetbal 3de provinciale - barrages: KOFC Rupelmonde - WIK Boekel 1-3

Brecht Declercq redt zich met WIK Boekel na verdiende zege, Rupelmonde krijgt woensdag herkansing: “We moeten nog eens alles uit de kast halen”

Rupelmonde -

WIK Boekel speelt ook volgend seizoen in derde provinciale. In Rupelmonde mocht het feestje losbarsten na een verdiende zege. De thuisploeg bleef vooral in de tweede helft ondermaats. Woensdag krijgt Rupelmonde wel al een eerste herkansing, op het veld van Overmere.

Wim Redant

Brecht Declercq, coach van WIK Boekel, bouwde met zijn manschappen een feestje na de deugddoende overwinning. “Het slechte veld? Dat zijn we al gewoon van in Boekel”, lacht hij. “Ons terrein was sowieso onbespeelbaar, maar dat kan met het behoud op zak gespaard worden.”

Voor de thuisploeg werd het dus nog geen feest, maar Rupelmonde mag woensdag wel opnieuw proberen in Overmere. Aanvoerder Maarten Vandermeiren beseft dat dan uit een ander vaatje getapt moet worden. “Ons veld stond onder water en was in feite onbespeelbaar. Ik begrijp dat de kalender geen uitgestelde wedstrijden meer toestaat en dat er dus moest gespeeld worden. Onze eerste helft was oerdegelijk en we konden gerust op voorsprong komen. Na rust werden we gewogen en te licht bevonden. Fysiek vielen we door de mand. Op een verzopen grasmat verbruikten we blijkbaar te veel energie.”

Maarten Vandermeiren.© Geert De Rycke

Mentale tik

In Overmere wacht woensdag alweer een sterke tegenstrever. “SK Overmere verzamelde in de competitie liefst 33 punten”, weet Vandermeiren. “Onze coach, Paul Geertsen, had SK Overmere al eens onder zijn hoede. Hij kent de tegenstrever dus wel, wat een voordeel moet betekenen. Mentaal kregen we wel een tik en ons thuisvoordeel zijn we kwijt. Het wordt ook zwaar met twee wedstrijden op vijf dagen tijd. Sommige spelers vertrokken al op vakantie, want deze eindronde was uiteraard niet ingepland. Voor sommige spelers wordt het ook haasten om van het werk tijdig in Overmere te geraken. Nou goed, we moeten nog eens alles uit de kast halen. Anders volgt nog een derde wedstrijd, die we dan wel opnieuw thuis mogen afhaspelen. Hopelijk kunnen we een moeilijk seizoen toch in schoonheid afsluiten met het behoud.”

Coach Paul Geertsen kijkt uit naar het duel tegen zijn ex-club. “Bestuurder André Baeyens kwam samen met zijn technische staf al eens een kijkje nemen bij ons. Zij hebben hun scoutingswerk dus ook gedaan. Ik ken Overmere uiteraard ook, en weet dus dat het moeilijk wordt. Tegen Boekel waren we elkaar waard, maar we slikten op het uur een ongelukkige treffer waarna we uitgeteld werden op de counter. We moeten voortborduren op onze sterke eerste helft.”

Paul Geertsen.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER