0 - 1
59'Yussuf Poulsen

38' Geel

Renato Tapia

45'+1' Strafschop gemist

Christian Cueva

62' Wissel

in: Paolo Guerrero
out: Edison Flores

85' Wissel

in: Raúl Ruidíaz
out: Jefferson Farfán

87' Wissel

in: Pedro Aquino
out: Renato Tapia

35' Wissel

in: Lasse Schöne
out: William Kvist

59' Doelpunt

0-1 Yussuf Poulsen
Assist: Christian Eriksen

67' Wissel

in: Martin Braithwaite
out: Pione Sisto

81' Wissel

in: Mathias Jørgensen
out: Andreas Christensen

86' Geel

Thomas Delaney

90'+3' Geel

Yussuf Poulsen
Start wedstrijd 18:00 Plaats Saransk Stadion Mordovia Arena Toeschouwers 40 502 Scheidsrechter Bakary Gassama

Matig Denemarken heeft aan één flits genoeg, Peru laat karrenvracht aan kansen liggen

Denemarken is zijn WK begonnen met een zuinige overwinning, maar verdiend was het niet. Peru was het gros van de match baas, maar vergat te scoren. Ook vanop de stip wilde het niet lukken voor de Zuid-Amerikanen. Denemarken had aan een korte goede periode na rust genoeg om met 1-0 te winnen. Poulsen maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Peru begon het gretigste aan de partij. André Carrillo tekende voor het eerste schot tussen de palen, maar doelman Schmeichel redde de krul van de Peruaan. Denemarken slaagde er maar moeilijk in om vanonder de druk uit te komen, draaischijf Christian Eriksen was onzichtbaar voor de rust.

Dat Denemarken de pauze inging zonder tegendoelpunt, was een klein mirakel. Peru kreeg na tussenkomst van de VAR een strafschop, maar Cueva pegelde hard over de kooi van Schmeichel.

De Denen kwamen wel scherper uit de kleedkamer, Peru moest even naar adem happen. Het volstond voor Denemarken om te scoren. Eriksen ontbond eindelijk even zijn duivels, stuurde Poulsen op het gepaste moment weg en de spits van RB Leipzig schoot zijn land op voorsprong: 0-1.

Peru pakte de match terug in handen, Schmeichel moest de snelle gelijkmaker van Flores voorkomen. Denemarken werd in het defensief gedrongen, maar hield wel stand. Peru kreeg verschillende kansen, maar scoren lukte niet. Op de counter kregen Jorgensen en Eriksen nog dé kans om de match te beslissen, maar ook zij faalden.

Denemarken hield zo stand na een halfuur pompen. Verzuipen deed het echter niet, het pleegde een ware hold-up.