Deze tekst werd dinsdagavond geprojecteerd op het Vlaams Belang-secretariaat in Antwerpen.© rr

Jongsocialisten en Jong Groen voerden actie aan Vlaams Belang-secretariaat

Antwerpen -

Leden van Jongsocialisten en Jong Groen brachten “Fuck fascisme” aan voor het Vlaams Belang-secretariaat aan de Amerikalei in Antwerpen. Deze tekst werd dinsdagavond geprojecteerd op het gebouw.

De actievoerders van deze jongerenafdelingen zeggen zich zorgen te maken over de groei van het Vlaams Belang.

“Het is onze taak als progressieve jongerenbewegingen om de strijd tegen fascisme te blijven verderzetten en de jeugd hierin mee te nemen”, zeggen Jongsocialisten-voorzitter Milan Bronckars en Groen Antwerpen voorzitster Laura Spruyt.

De actie werd ook gefilmd door de bewakingscamera aan het Vlaams Belang-secretariaat. De partij maakte deze beelden over aan het politie en diende klacht in voor vandalisme.

“Deze actie is beledigend en is het gevolg van de ‘één tegen allen’-campagne die door de traditionele partijen tegen het Vlaams Belang wordt gevoerd”, zegt Filip Dewinter, Antwerps Vlaams Belang-lijsttrekker. “Debat is goed en nodig, maar laten we het correct en geweldloos houden. De graffitiboodschappen met ‘Fuck Fascisme’ hebben enkel de bedoeling om te provoceren en reactie uit te lokken waarna opnieuw met de beschuldigende vinger richting Vlaams Belang kan worden gewezen.” (svw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Federale verkiezingen 2024