© Dick Demey

Britt Ruysschaert start beachseizoen met teamgenote Isabel Van den Broeck meteen met overwinning: “Blij dat ervaring het nog haalt van de jeugd”

Britt Ruysschaert heeft de start van het seizoen niet gemist. Ruysschaert die de voorbije twee seizoenen de titel pakte was aan de zijde van haar maatje van 2022 Isabel Van den Broeck in de finale net iets sterker dan het Antwerpse jeugdige duo Jade Van Deun en Youna Coens. Pittig detail: Van Deun en Coens zijn in zaal ploeggenotes van Ruysschaert bij Brabo Antwerp VT.

Ruysschaert en Van den Broeck legden in Haacht een vlekkeloos parcours af. Het duo won autoritair alle wedstrijden van de reeksen via kwartfinale en halve finale tot en met de finale met 2-0 en werd dan ook de verdiende winnaar van de eerste manche voor het BK. “Maar we haalden niet meteen ons beste niveau. Logisch want voor dit toernooi hebben we amper één keer samen getraind. Het kan en moet nog beter. Hoe meer wedstrijden we spelen, hoe verder in het seizoen hoe beter we meestal worden”, vervolgt Ruysschaert die het gemak waarmee ze dit toernooi wisten te winnen toch wat relativeerde. “Onze foutenlast lag vrij hoog wat het niet eenvoudig maakte om al die wedstrijden te winnen. Het gevoel was niet echt goed. Ik ben dan ook heel tevreden dat we hier meteen bij het eerste toernooi de overwinning pakken. Eerlijk, ik had dit niet meteen verwacht. In de finale tegen Jade Van Deun en Youna Coens hebben we serieus moeten knokken voor de punten.” Uiteindelijk wonnen Ruysschaert en Van den Broeck die finale met 21-19 en 21-18. Een overwinning die zichtbaar deugd deed. “Jade en Youna zijn niet alleen twee van mijn ploeggenotes in zaal, ze zijn ook vriendinnen. Die wil je altijd verslaan. Ik ben vooral tevreden dat de ervaring het nog wist te halen van de aanstormende jeugd. Maar je voelde in deze finale dat ze al serieuze stappen gezet hebben. Logisch ook aangezien ze veel meer trainen dan wij en nog een grote groeimarge hebben. Ik vermoed dat het niet lang meer zal duren voor zij, en ook nog enkele andere aankomende jongeren de scepter zullen overnemen. Daarom voelt het zo goed dat we dit toernooi toch al binnen hebben.”

Wat de rest van het seizoen betreft blijft Britt Ruysschaert bescheiden wat de mogelijke ambities zijn. “Het zal niet makkelijk worden om de komende maanden nog één of meerdere toernooien naar onze hand te zetten. Veel zal afhangen van de bezetting ervan. Als Sarah Cools met Lisa Van den Vonder, Ines Piret met Annelore Bex, dit weekend actief met het nationale team in de Nations Cup erbij komen en ook nog Maud Catry en Els Vandesteene aanwezig tekenen zal het veel moeilijker worden om er nog eentje te winnen.” (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal