Er kon stevig gevierd worden bij Grobbendonk.© mpics

voetbal: eindronde 4de provinciale Grobbendonk - Tisselt B 5-2

Grobbendonk overklast bezoekers in tweede helft: “Ik heb me heel boos gemaakt”

Grobbendonk boog via een afgeweken schot en vier stilstaande fases na rust een 0-2 achterstand om in een 5-2 overwinning. Het beukte zo ook de poort open naar 3de provinciale. “Al zag het er aan rust inderdaad niet goed uit.”

lieven verheyen

“Aan de rust zag het er inderdaad niet goed uit”, reageerde trainer Tommy Van Brandt. “Ik heb me dan ook heel boos gemaakt. We begonnen veel te tam en bovendien werden er veel afspraken niet nageleefd. In de tweede helft heeft de groep zich enorm goed herpakt. Met het gekende resultaat. Dag en nacht verschil met wat we voor de pauze brachten. Druk naar voor, beleving, … alles wat in de eerste helft ontbrak was na de pauze wel aanwezig. Onze overwinning is dan ook verdiend.”

Liefst vier doelpunten van de thuisploeg kwamen er na een stilstaande fase. “Dat is wel een handelswijze van ons team. Wat ook gebleken is in meerdere competitiewedstrijden. Met Robin Jacobs hebben we iemand die de ballen perfect kan neerleggen. Bovendien hebben we veel gestalte in de ploeg. En die grote mannen kunnen dan ook nog goed koppen. Dat alles geeft je in het voetbal een extra troef.”

Afscheid

Bjarne Van Den Eynden neemt met promotie afscheid van het competitievoetbal. “Ik was vorig jaar al zinnens om te stoppen. Maar na het mislopen van de promotie wou ik dit jaar eerst nog revanche nemen. Achteraf gezien een juiste beslissing. Al leek het ook dit jaar weer niet te mogen zijn. In de competitie gaven we immers nog de titel uit handen. En dan kwam er ook nog een slechte eerste helft bij. Op dat moment hoop je nog wel dat alles goed komt. Gelukkig was dat ook het geval. Dat afgeweken schot gaf ons het nodige vertrouwen. Ik zei meteen tegen ploegmaats dat het geluk aan onze kant stond. En dat is zo ook gebleken. Met een jaar vertraging is het er dan toch van gekomen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen