Themabeeld Noorwegen.© Getty Images/iStockphoto

Vader van Nederlandse student (20) die overleed in Noorwegen is in shock: “Onze wereld stortte in”

De vader van de 20-jarige Nederlandse student die in een Noors natuurgebied om het leven is gekomen, reageert in het Noorse dagblad Avisa Nordland verslagen op het tragische nieuws. “We waren in shock toen we het bericht kregen.”

De Telegraaf

De Nederlandse student werd vorige woensdag als vermist opgegeven door twee medestudenten. De drie waren aan het wandelen in een natuurgebied toen de Nederlander plots verdween. De medestudenten belden meteen de hulpdiensten en na een zoekactie werd vrijdag een lichaam gevonden dat nog geïdentificeerd moest worden. Het blijkt om de vermiste Nederlandse student te gaan. De twintiger werd in het heuvelachtige gebied met veel rotsen in de buurt van een steile klif gevonden, onder een laag sneeuw.

LEES OOK. Lichaam gevonden tijdens zoektocht naar Nederlandse student in Noorwegen

In het Noorse dagblad Avisa Nordland bedankt de vader de lokale hulpdiensten en het crisisteam voor hun inzet. “Zij hebben ons onschatbare hulp en steun gegeven.” De vader en stiefmoeder willen verder niet op de voorgrond treden. Ze waren op het moment van de vermissing al onderweg naar hun zoon, die studeerde aan de Nord University in Bodø.

“Onze wereld stortte in

“Het eerste wat we hoorden toen we uit het vliegtuig stapten, was dat onze zoon vermist was. Onze wereld stortte in, en dan is het uiterst belangrijk dat je vanaf het begin professionele hulp krijgt – en die hebben we gekregen”, aldus de vader. Hij spreekt ook zijn medeleven uit voor de twee andere studenten die op stap waren met het slachtoffer. “Zo’n tragische gebeurtenis zullen ze nooit vergeten.”

Het slachtoffer maakte deel uit van een universitair uitwisselingsprogramma en studeerde biologie. Zijn vriendin zou aanvankelijk ook meegaan, maar dat ging uiteindelijk niet meer door. Volgens zijn vader had hij het erg naar zijn zin in Noorwegen, aldus Avisa Nordland, en maakte hij veel nieuwe vrienden. “Hij straalde echt op de foto’s.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER