Yersen V. (links) wordt tot de entourage van Yannick ‘Flash’ W. gerekend.© rr

Mortselse rechterhand van drugsbaas Flash overgeleverd aan ons land

Ruim een jaar nadat hij in Spanje opgepakt werd is Yersen V. deze week overgeleverd aan ons land. De dertiger uit Mortsel geldt als een van de handlangers van drugsbaas Flash, hij komt ook in beeld als aanstuurder van een foltering in het drugsmilieu.

Sam Reyntjens, Theo Derkinderen

De 38-jarige Yersen V. werd ruim een jaar geleden al opgepakt op zijn schuiladres in Nerja, een badplaats in de buurt van het Zuid-Spaanse Malaga. Net op tijd, volgens V., want hij zou op het punt hebben gestaan om van schuilplaats te veranderen.

Hij was toen in beeld gekomen als een van de belangrijke verdachten in een omvangrijk dossier rond de smokkel van meer dan vier ton cocaïne via woningen in het Mechelse. Ondertussen werden aan dat onderzoek ook de dossiers van twee ontvoeringen in Duffel en Putte gevoegd, net als dat van een wapenarsenaal dat aangetroffen werd in de woning van een 53-jarige vrouw in Putte. Als kopstuk van de organisatie zien de speurders Yannick ‘Flash’ W., die in andere dossiers al lange straffen opliep en die de zaken vanuit zijn cel zou hebben aangestuurd.

LEES OOK. Al tot 26 jaar cel veroordeeld, maar Antwerpse drugscrimineel ‘Flash’ blijft zaken runnen vanuit de gevangenis: “4,5 ton coke verdeeld”

De in Mortsel geboren V. wordt gezien als een van de naaste handlangers van Flash. Na zijn arrestatie in Spanje verzette hij zich tegen zijn overlevering. V. zat daarom ruim een jaar in de cel in de gevangenis van Alhaurin del Torre in de buurt van Malaga. Verschillende bronnen bevestigen dat hij deze week uiteindelijk in België aangekomen is.

Ontvoering

Behalve in het Mechelse drugsdossier, wordt hij ook gezien als een van de organisatoren van een ontvoering in het drugsmilieu waarbij het slachtoffer zwaar gefolterd teruggevonden werd in Poppel. In die zaak zal V. mee voor de rechtbank in Turnhout moeten verschijnen op 8 mei, daar wordt dan een hele dag uitgetrokken voor het proces tegen V., zijn medeorganisator Jonas W. en twaalf handlangers.

(sare, tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen