Mikel Landa.
Volledig scherm
Mikel Landa. © Photo News

Vier renners 'dubbelen' bij Quick-Step Floors - Landa en Bardet rijden Dwars door Vlaanderen - Aru naar de Giro

1 reactie

  • Ronny Popelier

    6 jaar geleden
    Veel heel veel succes en hopelijk met overwinningen in het openings weekend en het Vlaamse voorjaars wedstrijden. Succes QUICKSTEP FLOORS C TEAM.
  1. (Ex)-wielercollega’s over impact van zware valpartijen: “’Wat doe ik híer?’, dacht ik toen ik met Parijs-Roubaix mijn dochter duwde op de schommel”
    PREMIUM
    2

    (Ex)-wielercollega’s over impact van zware valpartij­en: “’Wat doe ik híer?’, dacht ik toen ik met Pa­rijs-Rou­baix mijn dochter duwde op de schommel”

    Gebroken sleutelbeen. Breuk in het borstbeen. Liefst zeven ribfracturen. Om het nog niet te hebben over die vreselijke brand- en schaafwonden. Hoeveel meer toegetakeld kan een mens zijn? Wees maar zeker dat Wout van Aert (29)door een hel gaat. (Ex)-wielercollega’s getuigen over de fysieke en mentale impact van een zware crash en spreken de Kempenaar moed in. “Nieuwe doelen stellen, dat is hét grote voordeel van wielrennen.” Misschien kan een van hen daarbij wel als ultiem voorbeeld dienen.
  2. “Waarom wordt Van Aert jaar na jaar gekraakt in zijn voorjaarstijd? Hoeveel kan een mens hebben?”
    PREMIUM
    67

    “Waarom wordt Van Aert jaar na jaar gekraakt in zijn voorjaars­tijd? Hoeveel kan een mens hebben?”

    Een zware val in de afdaling richting Kanarieberg in Dwars door Vlaanderen trok een streep door de Ronde- en Roubaix-ambities van Wout van Aert, die intussen succesvol geopereerd is. Niet voor het eerst moet de Kempenaar passen voor zijn droomklassiekers. Michel Wuyts leeft mee met Van Aert en ergert zich intussen aan de sensatiezucht van organisatoren. “Dat het eruit moet, die onaanvaardbare passages en afdalingen, dringt onvoldoende door. Vijf valpartijen per koers zijn een schandalig hoog gemiddelde.” En daarvoor kijkt hij ook richting wielerbonden.