Arm in berm naast fietspad blijkt kunstproject

© if

In onze weekendkrant vindt u de rubriek ‘Is dit nu kunst’. Misschien ook een vraag om te stellen over kunst langs het fietspad aan 't Oud Liefken.

cte

Wie langs het fietspad aan 't Oud Liefken in Ronsele passeert, ziet in de Lieve een levensechte arm liggen. Het gaat om een kunstproject van Chris Vermeire. Met de opvallende, ietwat lugubere, installatie wil de kunstenaar iedereen laten nadenken over de vluchtelingenproblematiek.

“In 1914-18 werd er massaal gevlucht voor de Eerste Wereldoorlog, in 2018 is er eigenlijk nog niets veranderd”, zegt de kunstenaar. “Het project zal bestaan uit dertig armen. Iedere week wordt er een arm bijgelegd. De armen worden zo geplaatst dat het lijkt alsof mensen uit het water proberen te kruipen. Met het werk wil ik de drang om te overleven weergeven.” Voor ‘Armen aan de Lieve’ werkt de kunstenaar samen met de gemeente Zomergem, die in 2018 de 100ste verjaardag van het einde van de Eerste Wereldoorlog passend zal herdenken met een aantal activiteiten. Je kan het project volgen op de Facebookpagina ‘Armen aan de Lieve’.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen