© REUTERS

Ongelooflijk, maar waar: Real Madrid gaat in dol slot op en over Bayern München en speelt de Champions League-finale

Real Madrid en de Champions League: het is niet te geloven. De Madrilenen waren de betere ploeg, maar leken uitgeteld na het openingsdoelpunt van Alphonso Davies. Maar in de slotminuten ging Real nog op en over Bayern München dankzij twee treffers van Joselu en zo spelen Courtois en co op 1 juni de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund.

Maxime Caeyman

In de heenwedstrijd in Duitsland eindigde het op 2-2 en dus begon Real toch met een licht voordeel aan de wedstrijd. Real in de Champions League in Bernabéu: aartsmoeilijk te kloppen. Zaterdag had Thibaut Courtois z’n rentree gemaakt na maanden blessureleed, maar voor de kraker tegen Bayern koos Ancelotti toch zoals verwacht voor de gerodeerde Andry Lunin. De Oekraïner zag hoe Real in de beginfase het balbezit opeiste, maar de eerste mogelijkheid toch voor de Duitsers was. Musiala stuurde Gnabry het straatje in en die zag Kane vrijlopen voor doel, maar z’n voorzet miste precisie. Kane greep zich naar het hoofd: als de voorzet goed was geweest, had hij maar binnen te tikken. Real was gewaarschuwd: ruimte geven aan Bayern was levensgevaarlijk.

Lunin en Neuer staan pal

Het antwoord van Real kwam er snel. Na een snelle inworp van Rodrygo vond Carvajal Vinicius. Zijn gekruist schot ging via Neuer tegen de paal en in de herneming raakte ook Rodrygo niet voorbij de Duitse doelman. Bayern slaakte een zucht van opluchting, maar daar kwam al snel een zucht van frustratie bij: Gnabry moest geblesseerd naar de kant, Davies nam z’n plaats in. De Canadees zag hoe z’n ploegmaat Kane een bal heerlijk op de slof nam, maar Lunin duwde de bal in corner. En ook het laatste woord in de eerste helft was voor een doelman. Een voorzet van Vinicius draaide voorbij alles en iedereen, maar de Neuer kon er nog net z’n vingertoppen tegenzetten. 0-0 bij de rust en dat kwam vooral door de doelmannen.

Neuer onderscheidde zich op een voorzet van Vinicius.© Getty Images

Vinicius wervelt, maar Davies scoort

Ook na de rust ging het spel vlotjes over en weer, maar Real was toch de gevaarlijkste ploeg. Vinicius dribbelde erop los, vaak zonder een goede laatste pass. Wanneer die dan toch eens Rodrygo in de zestien een opgelegde kans aanbood, trapte die naast. Wanneer beide Brazilianen dan toch in het kader trapten, pakte Neuer uit met knappe reddingen. Real was baas én versierde kansen, Bayern leek even nergens.

Leek, weliswaar. Tegen de gang van het spel in - we zouden durven zeggen op z’n Reals in de Champions League - zette Davies met een prachtige knal met z’n mindere rechter Bayern op voorsprong. Amper enkele minuten later leek Real alweer op gelijke hoogte te komen, maar Nacho duwde te opzichtig Kimmich tegen te grond. De VAR greep in en zo bleef het 0-1.

Vinicius bezorgde de verdediging van Bayern kopzorgen met z’n dribbels.© Getty Images

Ongelooflijk huwelijk

Bayern had nog kansen op de 0-2, maar het zijnet en de lat verhinderden dat. Real had nood aan een slotoffensief en dan keken ze toch naar Vinicius. Hij bekroonde z’n sterke wedstrijd nog bijna met de gelijkmaker, maar hij kon de voorzet van Rüdiger niet laaghouden. Veel druk van Real kregen we niet, maar Neuer - die zo’n goede wedstrijd keepte - ging in de fout op een schot van Vinicius, Joselu was goed gevolgd en tikte de gelijkmaker binnen.

Bernabéu was in extase en als het ergens kan spoken in de Champions League is het wel daar in de Spaanse hoofdstad. Bayern was het Noorden kwijt, de Koninklijke rook bloed. Rüdiger stond plots op de linkerflank vrij, bracht de bal voor en jawel hoor: Joselu tikte binnen. De grensrechter stelde het feestje nog even uit door te vlaggen voor buitenspel, maar de herhaling liet er geen twijfel over bestaan en dat had ook de VAR gezien. 2-1 voor Real en een nieuwe Champions League-finale. Real en de Champions League: een ongelooflijk huwelijk.

Real Madrid doet het opnieuw!

Los Blancos domineerden de partij, maar leken even uitgeschakeld te zijn door een schicht van Alphonso Davies. Invaller Joselu doet het ondenkbare voor de Koninklijke en scoort tweemaal in drie minuten tijd. Real Madrid staat opnieuw in de finale van de Champions League. Pakken Los Blancos hun vijftiende Beker met de Grote Oren tegen Borussia Dortmund?
Ai ai ai Marciniak

De spelers van Bayern kunnen het helemaal niet geloven. Der Rekordmeister scoort, maar Marciniak fluit voor buitenspel net vooraleer er gescoord wordt. Op herhaling is te zien dat het toch bijzonder nipt zou zijn.
9' extra

Er komen negen minuten toegevoegde tijd bij. Kan Bayern dit resultaat nog ombuigen?
Wat een ongelooflijke taferelen maken we hier mee! Invaller Joselu kroont zich tot de held van Bernabéu. De bal blijft hangen vanop hoekschop. Rüdiger kan Joselu bedienen voor zijn tweede van de avond. Bayern München op anderhalve minuut van de hemel naar de hel.
Real Madrid doet het opnieuw! Los Blancos scoren enkele minuten voor affluiten. Vinicius komt naar binnen en haalt uit met een verraderlijk schot. Neuer schat de bots verkeerd in en Joselu is er als de kippen bij om het leer over de doellijn te tikken. Wat is dit balen voor Manuel Neuer die er een topwedstrijd op zitten had.

De lat als spelbreker

Ei zo na was daar het verlossende tweede doelpunt voor Bayern München. Kim Min-jae kopt op de lat vanop hoekschop. Het doelpunt zou sowieso niet doorgegaan zijn, Marciniak floot eerder al voor een overtreding in de zestien.
Vinicius net niet

Rüdiger levert een wereldpass af richting de diep gelopen Vinicius. De Braziliaan kan het leer niet laag houden en mikt over.

Doelpunt afgekeurd!

Het feestje gaat toch niet door. Nacho deelde een stevige duw uit net voor hij de bal raakte. Scheidsrechter Marciniak moest naar het scherm en keurt het doelpunt af.
Echt lang heeft Bayern niet kunnen genieten van de voorsprong. De Koninklijke maken al meteen gelijk vanop hoekschop. Nacho trapt naast de bal na een ingestudeerd nummertje en zo gaat het leer via Davies in eigen doel.
Wat een magistraal doelpunt! Musiala zet een counter op gang en geeft mee aan Kane, die laatste verdeelt het spel naar Davies. De Canadees komt naar binnen en knalt het leer dan heerlijk met zijn mindere rechter in de winkelhaak.