© Chretien Paesen

© Chretien Paesen

thumbnail: null
thumbnail: null

Zonhoven organiseert een Urban Trail door warenhuizen en woonzorgcentra

Op zaterdag 23 juni om 20.30 uur vindt er een nieuw en uniek loopevent plaats in Zonhoven: Zonhoven Loopt Door. Het parcours leidt de lopers dwars doorheen vier grote supermarkten. Het is een primeur voor ons land.

Chretien Paesen

De deelnemers van het loopevent zullen vier van de zes supermarkten in Zonhoven-Centrum doorkruisen: Colruyt, Albert Heijn, Lidl en AD Delhaize. Zij zorgen tijdens het event voor een extra belevenis voor de lopers. Schepen van sport Bram De Raeve: “Het is geen wedstrijd en er worden ook geen winnaars aangeduid. Zonhoven loopt Door is een belevenis voor alle leeftijden.” De deelnemers lopen door de warenhuizen, WZC Catharina en de kleuterschool De Kleurdoos. Ook de glazen doorsteek tussen de serviceflats van De Brug en De Parel zal gebruikt worden. Daarna trekken de lopers door het gemeentehuis en de bibliotheek om te eindigen aan het Kerkplein. Om het laagdrempelig te houden, wordt er gemikt op een breed publiek. Zo kunnen ook mensen met weinig loopervaring meedoen. De afstand is iets meer dan 6 km.

Inschrijven, kan op https://www.zonhoven.be/zonhoven-loopt-door. De vooraf inschrijving kost 3 euro (-12) en 5 euro (+12). Ter plaatse betaal je 2 euro meer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer