© NMBS

Nieuwe fiets- en voetgangersverbinding onder spoorlijn Antwerpen-Essen in Ekeren krijgt vorm

De bouw van een fiets-en voetgangerstunnel aan het station in Ekeren, is halfweg. De Antwerpse schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) bezocht maandag de werf.

mawo

Infrabel, het district Ekeren en Riolink/Aquafin zijn aan het station in Ekeren begin dit jaar gestart met de bouw van een tunnel voor fietsers en voetgangers. Deze tunnel vervangt niet alleen de overweg in de Weerstandersstraat, maar is ook een goede en veilige verbinding tussen de Noteschelp en de Bist. Na de opening van de tunnel volgend jaar in mei wordt de overweg in de Weerstandersstraat gesloten.

“Het project past in de aanpak van de stad om een stevig fietsnetwerk uit te bouwen en de missing links weg te werken”, zei schepen Kennis.

“Met de bouw van de tunnel investeren we in een zeer veilige en vlotte verbinding tussen Ekeren-centrum en de wijken Donk en Sint-Mariaburg”, zei de Ekerse districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA).

Het district, Riolink en Infrabel investeren 1,9 miljoen euro in het project. Het aandeel van Ekeren bedraagt 374.000 euro.

Schepen Koen Kennis onthulde tijdens zijn bezoek aan Ekeren meteen ook een nieuw verkeersbord aan de Transcontintaalweg en de Ferdinand Verbieststraat. Daar mogen sinds 25 september 2017 voertuigen van meer dan 3,5 ton het centrum van Ekeren niet meer in. Enkel plaatselijk vrachtverkeer is nog toegelaten. Om dat nog eens duidelijk te maken werd een extra groot bord onthuld.

© NMBS

© NMBS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER