Eens slapen in het huis van ‘Up’? Airbnb opent buitengewone locaties in nieuwe categorie

Een persoonlijke komedieset van Kevin Hart, een huiskamerconcert van Doja Cat, een nachtje slapen in het huis (zwevende) van ‘Up’ of het huis uit de iconische film Purple rain. Airbnb pakt uit met een nieuwe categorie: Icons.

Arno Van Hout

Wie er altijd al eens van droomde om een romantisch nachtje in een museum in Parijs te slapen of op stap te gaan met comedian Kevin Hart, kan binnenkort terecht bij Airbnb. Het bedrijf kondigt een nieuwe categorie aan: de ‘Icons’. Daarin beloven ze buitengewone ervaringen op plekken waarvan je nooit dacht dat je er ooit zou kunnen komen. Ook verschillende grote namen uit de muziek-, film-, televisie-, kunst- en sportwereld werken mee aan het project. Zo kan je een huiskamerconcert van Doja Cat boeken of kan je een privéoptreden van Kevin Hart meemaken. Ook tonen ze hun internationale karakter aan, zowat overal ter wereld kan je wel iets meemaken.

8.000 ballonnen

Zo kan je in New Mexico het iconische huis van de film Up bezoeken. “Alles is exact zoals in de film. Zo is er veel werk gestoken in het exact matchen van alle kleuren verf en is alles wat je in de film ziet ook echt aanwezig. Bovendien is het gros van voorwerpen handgemaakt: de bekende stoel van Carl kan je natuurlijk niet zomaar kopen. En als klap op de vuurpijl vliegt het huis ook echt. Er hangen zo’n 8.000 ballonnen aan het huis (het duurde twee weken om ze op te blazen) en het huis wordt omhooggetakeld door een kraan.”

Ferrari

In Italië kan je dan weer slapen in het Ferrarimuseum. Daarin kan je wegdromen in een bed gemaakt van alle materialen die verwerkt worden in een echte Ferrari, dat bovendien omring is door acht wagens die prijzen hebben gewonnen. In Parijs kan je dan weer terecht in het Musée d’Orsay, waar je slaapt achter de bekende klokkentoren, je het musuem helemaal voor jezelf hebt en je vanop het balkon kan kijken naar de opening van de Olympische Spelen op de Seine.

“Met ‘Iconen’ kom je op plekken die je nooit voor mogelijk gehouden had. “Tot nu”, zegt Brian Chesky, mede-oprichter en CEO van Airbnb. “Het leven wordt steeds digitaler en we willen graag de echte wereld een vleugje magie geven. Met Iconen hebben we ’s werelds meest buitengewone ervaringen gemaakt.” Het bedrijf kondigt vandaag elf iconische ervaringen aan, maar daar zullen er in de loop van het jaar verschillende bijkomen.

Dit zijn de eerste elf ‘iconen’ die Airbnb voorstelt:

  • Droom weg in het huis van Up: slaap in een van de beroemdste huizen van Disney en Pixar. En ja, het zweeft. In deze nauwkeurig nagebouwde woning ontdek je de wereld van Carl, compleet met meer dan 8.000 ballonnen en omgeven door het rode gesteente van Abiquiu, New Mexico.

© Ryan Lowry

  • Overnacht in het Ferrari Museum: dompel jezelf onder in de racewereld met een verblijf in het Ferrari Museum in Maranello, Italië. Je slaapt op een bed dat van hetzelfde leder gemaakt is als de stoelen van een Ferrari, racet een rondje met Scuderia Ferrari-ambassadeur Marc Gené en gaat als vip naar deGrand Prix van Emilia-Romagna.

© Thomas Prior

  • Stap in de wereld van X-Men ‘97: leef als de X-Men tijdens je verblijf in een 2D-animatie van de X-Mansion van Marvel Animation in Westchester, New York. Ontdek je mutant krachten en train in de Danger Room.

© Max Miechowski

  • Als een echte vip met Kevin Hart: De Amerikaanse comedian Kevin Hart neemt je mee naar zijn Coramino Live Lounge, waar alle beroemdheden graag komen. Je gaat met Kevin en zijn vrienden op stap naar deze geheime bar, waar ze je trakteren op een tequila proeverij en stand-up van de beste komieken.
  • Word wakker in het Musée d’Orsay: verblijf in de beroemde klokkenkamer van dit kunstmuseum in Parijs. De Franse designer Mathieu Lehanneur toverde deze ruimte om tot een luxe slaapkamer. Hij ontwierp ook de fakkel en de sculptuur voor het Olympisch vuur van Parijs 2024. Vanaf het terras aanschouw je de historische openingsceremonie van de Olympische Spelen langs de Seine.

© Frederik Vercruysse

  • Woon een huiskamersessie bij van Doja Cat: De Amerikaanse zangeres Doja is net klaar met haar wereldtournee, maar neemt jou mee op een veel persoonlijkere ervaring. Geniet van een onvergetelijk huiskameroptreden van deze Grammy-winnende zangeres en hoor live haar favoriete nummers én tracks van haar nieuwste album.
  • Verblijf in het Purple Rain-huis van Prince: De Amerikaanse zanger Prince kocht de woning in Minneapolis, Minnesota die bekend is van de legendarische film Purple Rain, maar tot nu toe nooit toegankelijk was voor het publiek. Verken de woning en luister naar zeldzame en speciale nummers uit de wereld van Prince tijdens een exclusieve studiosessie.

© Eric Ogden

  • Game met Khaby Lame: TikTok-sensatie Khaby Lame nodigt je uit in zijn thuisstad Milaan in Italië voor een epische, nachtelijke gamesessie. Je verblijft in een unieke gameloft die Khaby zelf heeft ontworpen. Daar neem je het tegen hem op in een Fortnite Battle Royale.

© Federico Ciamei

  • Ga op tournee met Feid: breng een week door met de Colombiaanse reggaeton-superster tijdens zijn FERXXOCALIPSIS World Tour. Help de crew met de soundcheck, rijd mee met de tourbus en ga backstage bij elke show.
  • Kruip in de huid van Bollywood-ster Janhvi Kapoor: Janhvi Kapoor nodigt je uit in het legendarische huis van de familie Kapoor in Chennai, India. Janhvi stelde deze woning nooit eerder zo open en ontvangt je persoonlijk tijdens deze ultieme overnachting. Leer haar Bollywood-schoonheidsgeheimen en proef haar favoriete Zuid-Indiase gerechten.

© Bikramjit Bose

  • Waardevolle herinneringen met Binnenstebuiten 2: in afwachting van de nieuwe Disney-film Binnenstebuiten 2 (Inside Out 2) op 14 juni, ben je uitgenodigd voor een overnachting op het hoofdkantoor: het controlecentrum van Riley’s emoties. Je host, Joy, verwelkomt je in haar levendige wereld. Daar zie je de emoties in actie en help jij de boel onder controle te houden.

Gouden tickets

“Daar zal dan wel een serieus prijskaartje aan vasthangen”, hoorde Airbnb u alvast denken. Maar alle ‘iconen’ zullen minder dan 100 dollar (of 95 euro) kosten of zullen zelfs gratis te boeken zijn. Een timer op de app of site geeft aan wanneer er een icoon beschikbaar zal worden. Geïnteresseerden kunnen zich in het systeem opgeven en een boekingsaanvraag indienen. Airbnb selecteert de gasten zelf, die ontvangen dan een ‘gouden ticket’. Jaarlijks zullen er meer dan 4.000 tickets beschikbaar zijn. Dat het idee meteen aanslaat, is duidelijk. Net na de aankondiging van de nieuwe categorie, crashte de site. “Too many requests” (of ‘te veel aanvragen’) stond er te lezen.

De aankondiging van de Airbnb Icons vond plaats in het Amerikaanse Los Angeles. Aanwezig: het Up-huis dat voor de gelegenheid werd overgevlogen en veel bekende koppen. Van internetfenomeen Khaby Lame tot Zac Efron, Mila Kunis, Ashton Kutcher en ook de Belgische influencers Average Rob en Milan Cools waren van de partij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer