maandag 17 juni 2019 - Voetbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 JEFFREY GAENS

KRC Genk

Ruslan Malinovskyi ziet zichzelf nooit nog voor KRC Genk spelen

“Ik voel me bedrogen”

Ruslan Malinovskyi ziet zichzelf het shirt van Genk nooit nog dragen. “Ik voel me bedrogen”, laat de 26-jarige middenvelder weten vanuit Oekraïne, waar hij momenteel een korte vakantie doorbrengt in familiale kring. “Een jaar geleden kreeg ik van Genk de belofte dat de club deze zomer zou meewerken aan een transfer. Die belofte wordt nu verbroken.”

Roger COX

Ruslan Malinovskyi staat in de belangstelling van diverse clubs uit Portugal en Italië. Hij heeft daarbij zijn zinnen gezet op Atalanta Bergamo, de club van Timothy Castagne die volgend seizoen net als Genk mag aantreden in de Champions League. Maar Genk wil Malinvoskyi graag in de Luminus Arena houden. Atalanta bracht al een bod van 12 miljoen euro uit op Mali. Een delegatie van de Italiaanse eersteklasser bracht ook al een bezoek aan ons land en wil onder bepaalde voorwaarden naar verluidt zelfs een transfersom van 15 miljoen euro plus bonussen neertellen. Tot nader order houdt Racing zijn draaischijf dus aan zijn contract tot 2022. Het werkte vorige week zelfs een nieuw contractvoorstel met een forse salarisverhoging uit. Maar daar wilde de Oekraïner dan weer niet van weten. De zee tussen beide partijen is plots heel diep. “Ik weet dat Genk een bod heeft ontvangen van Atalanta”, laat Malinovskyi ons weten. “Een voorstel dat hoger is dan wat een Spaanse club een jaar geleden bereid was te betalen. Destijds hield Genk het been stijf en wilde het me niet laten vertrekken. Ze hadden me nodig om een gooi te doen naar de titel. Maar ik kreeg wel de belofte dat ze me in de zomer van 2019 niet zouden tegenhouden, als er een ernstig bod zou komen. Ik ben in dat verhaal meegegaan. Ik gaf mijn woord dat ik zou proberen het kampioenschap binnen te halen voor Genk. Dat is de reden waarom ik in de winter niet heb aangedrongen op een transfer naar AS Roma. Ik wilde mijn woord niet breken.”

In tegenstelling tot wat ik deed, komt Genk zijn belofte nu niet na. Dat doet pijn Ruslan MALINOVSKYI

15 of 20 miljoen euro

Nu, zes maanden later, voelt Malinovskyi zich koud gepakt. “Ik ontdek dat Genk me onder geen beding wil laten vertrekken. Er is een heel hoge prijs geplakt op mijn hoofd. Ik voel me bedrogen. Ik ben de club en de fans heel dankbaar voor de drie schitterende jaren die ik hier beleefd heb, ik wilde nu door de grote poort vertrekken. Maar in tegenstelling tot wat ik deed, komt Genk zijn belofte nu niet na. Dat doet pijn. Ik heb me een heel seizoen lang voorbeeldig gedragen, ik heb nooit keet geschopt. Maar net dat goed gedrag keert zich nu tegen mij. Ik wil naar een competitie van een hoger niveau en ga ervan uit dat de fans me dat niet kwalijk zullen nemen. Ik vraag dan ook aan de club om haar belofte in te lossen en mij voor een aanvaardbaar bedrag te laten gaan. Vijftien miljoen lijkt mij een correcte prijs. Twintig miljoen niet.”

En hij besluit als volgt: “Ik heb het gevoel dat ik naïef ben geweest. Sorry dat ik wat emotioneel reageer. Maar ik ben de wanhoop nabij. Ik zie niet in hoe ik nog ooit voor Genk kan spelen na wat er gebeurd is.”

Dimitri de condé

“Wij laten ons niet onder druk zetten”

“We willen meedenken met een speler, maar wij laten ons niet onder druk zetten, niet door een club en niet door een speler.” Duidelijke woorden van Dimitri de Condé, technisch directeur bij KRC Genk. “Atalanta belooft Malinovskyi de hemel op aarde, maar wil geen transferbedrag betalen dat Malinovskyi echt waard is. Het biedt 10,5 miljoen euro, uitbetaald in zes schijven. Er kan nog een bonus van 1,5 miljoen bijkomen. En dat voor de beste speler uit de Belgische competitie, de draaischijf van de Oekraïense nationale ploeg? Als Atalanta Ruslan zo graag wil, moet het het juiste bedrag op tafel leggen in plaats van de speler te misbruiken om een koopje proberen af te dwingen.”

Malinovskyi beweert dat hij vorige winter AS Roma heeft laten schieten en dat Genk zijn belofte om hem in de zomer te laten vertrekken niet nakomt. “Ik vind het knap dat hij AS Roma geweigerd heeft, maar wij hebben nooit een bod van Roma binnen gekregen. Het hoofd van Ruslan wordt op hol gebracht door mensen rondom hem, daardoor reageert hij nu emotioneel. Dat is jammer.” (krli)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws