© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Technisch directeur Gyorgy Csepregi vertrekt op het Kiel: “Beerschot zal voor altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben”

We kondigden het vorige week al aan, maar dinsdagmiddag bevestigde Beerschot het nieuws: Gyorgy Csepregi vertrekt als technisch directeur bij de kampioen van de Challenger Pro League. “Ik heb enorm genoten van de twee seizoenen hier bij Beerschot.”

Dennis Rosiers

Csepregi slaagde erin om met beperkte financiële middelen een competitieve spelerskern op te bouwen. De Hongaar werd dan ook op handen gedragen door het Beerschotpubliek. Het was een publiek geheim dat Csepregi niet langer op dezelfde lijn zat met United World. Zo diep zelfs dat Csepregi zijn ontslag indiende op het Kiel.

LEES OOK. Exclusief interview met prins Abdullah bin Mosaad in Genève: “United World zal er alles aan doen om Beerschot sterker en interessanter te maken”

“Ik vind het zelf heel erg jammer om de deur hier na twee jaar achter mij te moeten dichttrekken”, laat Csepregi weten op de clubwebsite. “Ik heb enorm genoten van de twee seizoenen hier bij Beerschot en wil iedereen in en rond de club bedanken voor de steun en passie die zij in die periode getoond hebben. Beerschot zal voor mij altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben. Ik wens de club veel succes toe in de toekomst.”

Budget

Ook aandeelhouder United World betreurt het vertrek van Csepregi. “We willen hem bedanken voor het fantastische werk dat hij hier leverde. Ondertussen doen we er alles aan om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het technische budget voor nieuwe spelers is afgeklopt. Onze eerste prioriteit is duidelijkheid scheppen rond de hoofdcoach en technische staf. Van zodra dat gebeurd is, wordt er verder gefocust op nieuwe versterkingen.”

Prins Abdullah bin Mossaad gaf afgelopen weekend in gesprek met Gazet van Antwerpen al aan dat Beerschot niet zal instorten na het vertrek van Csepregi. “Je mag niet vergeten dat wij Gyorgy zelf hebben aangebracht. In zijn eerste weken was hij zogezegd een spion van United World. Hij kreeg aanvankelijk dan ook veel tegenkanting van de lokale medewerkers. De toekomst van de club staat of valt niet met Gyorgy Csepregi. Hij heeft knap werk verricht en we danken hem daarvoor. Maar onze rekrutering zal er zonder hem niet op achteruitgaan, hoor. Dat zal de komende weken wel duidelijk worden.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners