Roeiers Guilbert en Vandenbussche/Andries raken niet voorbij halve finales en mogen Olympische Spelen vergeten

Skiffeuse Mazarine Guilbert en de dubbeltwee Tristan Vandenbussche en Aaron Andries zijn er maandag tijdens de olympische kwalificatieregatta’s in het Zwitserse Luzern niet in geslaagd de A-finale te bereiken. Ze kunnen zich zo niet meer plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs. Beide Belgische boten werden vierde in hun halve finale, terwijl enkel de top 3 doorstootte.

Belga
Bron: BELGA

Guilbert (7:48.24) werd in de eindsprint voorbijgestoken door de Japanse Shiho Onekawa (7:48.18), die als derde finishte. De zege was voor de Spaanse Virginia Diaz (7:46.19). Guilbert werkt dinsdag (om 9u24) de B-finale af, enkele uren voor de A-finale (om 12u58) waarin de laatste drie olympische tickets verdeeld worden.

De dubbeltwee van Vandenbussche en Andries (6:21.24) bleef ook steken op een vierde plaats, 68 honderdsten na nummer drie Australië (6:20.56). Het Amerikaanse duo won in 6:16.78. De A-finale, zonder Belgen, wordt dinsdag om 12u01 geroeid. Daarin zijn nog twee olympische tickets te verdienen.

Eind april verzekerde de Belgische delegatie zich op de Europese kwalificatieregatta in het Hongaarse Szeged van twee boten op de Olympische Spelen. Skiffeur Tim Brys en de lichte dubbeltwee Niels Van Zandweghe en Tibo Vyvey pakten toen hun olympisch ticket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer