Dronken vrouw (78) crasht met wagen, vlucht uit ziekenhuis, en wordt opnieuw gesnapt

© Belga

In het Antwerpse district Merksem crashte donderdagnacht een 78-jarige dronken vrouw met haar wagen tegen een boom. De dame werd naar het ziekenhuis gebracht, maar nam de benen met de hulp van haar eveneens beschonken zoon. Niet veel later werd het duo gevat… bij een alcoholcontrole.

rrln

Op de Groenendaallaan in Merksem knalde de vrouw op leeftijd met haar Mini Cooper tegen een boom. De wagen raakte ook een boordsteen van een tramperron, blokkeerde het tramspoor en moest zwaar beschadigd getakeld worden. De bestuurster werd overgebracht naar het Jan Palfijnziekenhuis voor verzorging.

Toen inspecteurs bij het ziekenhuis aankwamen om de vrouw te ondervragen, bleek zij reeds gevlogen, meldt de lokale politie Antwerpen. Nog voor de vrouw goed en wel verzorgd was, had haar 53-jarige zoon zijn moeder opgepikt en het ziekenhuis verlaten.

Daarop trokken de inspecteurs naar de woning van de man, maar enkele ogenblikken later vernamen zij dat er een voertuig was aangehouden bij een alcoholcontrole in Brasschaat. De bestuurder, die had geprobeerd aan de controle te ontsnappen, kon geïdentificeerd worden als de 53-jarige zoon van de dronken vrouw. De dame zelf zat naast haar zoon op de passagiersstoel.

Na controle bleken zowel moeder als zoon onder de invloed van alcohol. Het dossier werd uiteindelijk overgemaakt aan het gerecht voor verdere afhandeling.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen