Er blijken weinig voordelen verbonden aan de keuze voor domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur. En zulk contract stopzetten, kan bovendien heel wat voeten in de aarde hebben.
Volledig scherm
Er blijken weinig voordelen verbonden aan de keuze voor domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur. En zulk contract stopzetten, kan bovendien heel wat voeten in de aarde hebben. © ThinkStock

Waarom domiciliëring of automatische betaling van je telecomfactuur vaak geen goed idee is

IndependerNet zoals bij sommige energiecontracten, kan je er ook voor kiezen om je telecomfactuur automatisch of via domiciliëring te betalen. Dat is gemakkelijk, maar het stopzetten daarvan is niet altijd zo eenvoudig. Bovendien levert het je ook geen financieel voordeel op. Independer.be vertelt hoe je het stopzetten van een contract het beste aanpakt.

  1. Kon je niet bij de Belastingmarathon zijn? Onze geldexpert loodst je vak per vak door je aangifte
    PREMIUM

    Kon je niet bij de Belasting­ma­ra­thon zijn? Onze geldexpert loodst je vak per vak door je aangifte

    De jaarlijkse belastingaangifte bezorgt veel Vlamingen stress: niet alleen is ze complex, een foutje kan je ook (veel) geld kosten. Tijdens onze Belastingmarathon zaterdag kregen 1.341 lezers hulp van de beste experts. Kon jij daar niet bij zijn, maar heb je nog vragen? In deze Belastinggids loodst geldexpert Michel Maus je van het eerste vak in deel 1 tot het allerlaatste vak in deel 2. Hij vertelt voor welke fiscale valkuilen je moet opletten en hoe je méér uit je belastingbrief kan halen.
  2. IN KAART. Vlaamse vastgoedcrisis nabij? Zelfs inkomen van tweeverdieners wordt opgeslorpt door woonkost
    PREMIUM

    IN KAART. Vlaamse vastgoed­cri­sis nabij? Zelfs inkomen van tweeverdie­ners wordt opgeslorpt door woonkost

    Komt er een wooncrisis aan? De voortekenen zijn alleszins ongunstig. Dat blijkt uit de Vlaamse Woonbalans, een nieuwe tool van bouwfederatie Embuild. HLN-woonexpert Björn Cocquyt kon het onderzoek als eerste inkijken en stelt vast dat 37 procent van het inkomen van tweeverdieners ondertussen al naar de lasten van hun woning gaat. “Bij alleenstaande huurders is dat zelfs 52 procent, terwijl je vanaf 30 procent al betaalbaarheidsrisico’s loopt.” Ontdek hier hoe het in jouw gemeente zit en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst.