Direct naar artikelinhoud
Multimedia

Dit zijn de beste Android-smartphones voor minder dan 350 euro

Een goeie smartphone hoeft, als je goed uitkijkt, niet noodzakelijk duur te zijn.Beeld Unsplash

Terwijl fabrikanten natuurlijk volop reclame maken voor hun duurste modellen, vergeten we soms dat er voor de budgetbewuste consument ook veel goede toestellen op de markt zijn. Je kan dan natuurlijk niet hetzelfde verwachten als wat je bij een iPhone XS of een Samsung Galaxy S10 krijgt. Dit vinden wij de beste budgetsmartphones van het moment. 

Samsung Galaxy A7 (€ 219)

In grote lijnen zijn er nog maar weinig verschillen tussen de diverse smartphones in een bepaalde prijsklasse, dus de fabrikanten besteden des te meer aandacht aan de details. Goed nieuws voor ons is dat er sowieso meer keuze is in het middensegment en dat de concurrentie dus toeneemt, want dat zet gevestigde namen als Samsung & co ook aan om ook in deze prijsklasse hun beste beentje voor te zetten. Deze Galaxy A7 is een goed voorbeeld. Dit uitstekende toestel heeft een midrange-processor, een vingerafdrukscanner op de zijkant en aan de achterkant drie camera’s.  Bekijk hier de Samsung Galaxy A7.

(lees verder onder de foto)

De Galaxy A7.Beeld Samsung

Xiaomi PocoPhone F1 (€ 309,73)

Deze prijsbreker van het Chinese Xiaomi blijft het bijzonder goed doen. Zo goed als alle reviews zijn het er over eens: eigenlijk is de PocoPhone haast een high-end-model, maar dan wel aan een middenklasseprijs. Niet alleen zit er veel geheugen en voldoende snelle opslag in, maar het scherm is ook prima voor een lcd, de accuduur is uitstekend en de telefoon is verdraaid snel. Bekijk hier de Xiaomi PocoPhone F1.

Lees ookXiaomi Pocophone F1 - High-end smartphone voor weinig geld

(lees verder onder de foto)

De PocoPhone F1.Beeld Xiaomi

Nokia 7 Plus (€ 249)

HMD Global, de Finse fabrikant die al enkele jaren smartphones onder het Nokia-merk op de markt brengt, laat zich momenteel opvallen omdat het de strijd aangaat met de grote jongens. Ze blijven tezelfdertijd wel oren hebben naar de budgetmarkt, met deze goede Nokia 7 Plus. Die krijgt nu een prijskaartje waar meer mensen zich in kunnen vinden, en door die dubbele camera met optische zoom en dat grote scherm mag je dat eigenlijk zelfs een koopje noemen. Bekijk hier de Nokia 7 Plus.

(lees verder onder de foto)

De Nokia 7 Plus, in al zijn kleuren.Beeld HMD Global

Huawei Mate 20 Lite (€ 261)

Natuurlijk zijn de specificaties van de ‘Lite’ Mate 20 lang niet zo indrukwekkend als die van de grote broers Mate 20 en Mate 20 Pro, maar dat neemt niet weg dat je hier voor een beperkt budget een behoorlijke telefoon krijgt. Niet voor niets is de Lite bijzonder populair bij jongeren. Hij werkt zeer snel en heeft een uitstekend scherm van 6,3 inch (16 centimeter). Bekijk hier de Huawei Mate 20 Lite.

(lees verder onder de foto)

De Mate 20 Lite.Beeld Huawei

Toch een Apple? Beste keuze: Apple iPhone 6S (€ 299)

Een betaalbare iPhone? Kwatongen beweren nu dat dat niet bestaat, maar dat klopt eigenlijk niet met de realiteit. Als je toch per se een iPhone wil, maar er geen 1.000 euro voor over hebt, dan raden we je de 6S aan. Dat toestel dateert wel al van 2016: op meer dan een gebied hebben de bovenvermelde Android-smartphones dus echt betere specificaties. Anderzijds is de 6S zeker niet slecht op niveau van hardware en software. Weet wel dat je met dit toestel al halfweg de tijdsspanne van vijf jaar zit waarin Apple updates aan besturingssysteem iOS blijft garanderen. Bekijk hier de Apple iPhone 6S.

TipVergelijk hier de prijzen van alle smartphones onder de 350 euro.

(lees verder onder de foto)

De iPhone 6S.Beeld Apple

Lees ook:

Achtergrond - De 3,5mm-jack op smartphones is er nog

Je smartphone draadloos opladen? Dit moet je weten

Dit zijn de eerste veelbelovende smartphones van 2019