Studenten lopen weg bij speech van comedian Jerry Seinfeld door steun aan Israël

Enkele tientallen studenten zijn zondag uit protest weggelopen tijdens een afstudeerceremonie aan Duke University toen gastspreker Jerry Seinfeld zijn speech begon. De Amerikaanse comedian, die Joods is, is een uitgesproken voorstander van Israël.

lvg

De comedian Jerry Seinfeld mocht een eredoctoraat in ontvangst nemen en een toespraak geven op een afstudeerceremonie van Duke University in North Carolina. De komst van de gastspreker werd echter niet door alle studenten geapprecieerd. Bij zijn aankondiging weerklonk boegeroep en video’s op sociale media tonen hoe enkele tientallen studenten prompt het stadion verlaten. Sommigen onder hen dragen een Palestijnse vlag of een keffiyeh, een sjaal die symbool kan zijn voor solidariteit met de Palestijnse zaak.

Het boegeroep ging snel over in gejuich en niet veel later scandeerde het publiek zijn voornaam “Jerry”. Daarna kon Seinfeld ongestoord zijn speech geven. In zijn speech riep hij de studenten onder meer op om hun gevoel voor humor te behouden.

Jerry Seinfeld is Joods en een zeer uitgesproken voorstander van Israël tijdens de oorlog in Gaza. Hij bezocht het land ook na de aanvallen van 7 oktober. Al weken wordt op Amerikaanse campussen geprotesteerd tegen het geweld in Gaza en de banden van Amerikaanse universiteiten met Israël.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER