Archieffoto.© RR

Vrijgelaten inbreker slaat onmiddellijk terug aan het stelen: verdachte dan toch aangehouden

Zemst -

De inbreker die woensdag twee keer op één dag tijd werd opgepakt, zit dan toch in de cel. Hij zou na zijn vrijlating verschillende diefstallen hebben gepleegd, maar liep al snel tegen de lamp. De man werd door de onderzoeksrechter aangehouden en zit in afwachting van het verdere onderzoek in de cel.

Chris Verhaeghe

De verdachte werd woensdagochtend op heterdaad betrapt door Wim Verduyckt uit Zemst. “We waren aan het ontbijten, toen ik merkte dat de hond geagiteerd was”, deed de man zijn verhaal. “Ik zag dat de omheining helemaal geplooid was en er dus duidelijk iemand overheen geklommen was. Daarop merkte ik iemand op in ons tuinhuis. Toen ik ging kijken, kwam er een man buiten gestormd met de handen in de lucht, terwijl hij in het Frans van alles aan het roepen was.”

Schermutseling

Het kwam tot een schermutseling, waarbij het slachtoffer erin slaagde de verdachte te overmeesteren. Intussen werd de politie verwittigd, die snel ter plaatse kwam en de inbreker kon arresteren.

LEES OOK. Wim (45) overmeestert agressieve inbreker en houdt hem in bedwang: “Belachelijk dat zulk tuig na een paar uur vrij is”

Tot groot onbegrip van Wim Verduyckt werd de verdachte enkele uren later alweer vrijgelaten. “Dat is belachelijk, als ik het zo mag zeggen”, klonk het. “Als je als belastingbetalende burger een boete krijgt omdat je 51 km per uur rijdt in de plaats van 50, dan krijg je zonder pardon een boete. Daar ontsnap je niet aan. Maar zulk tuig, die iemands privé en privacy bedreigt en iemand aanvalt, is na een paar uur vrij. Dat zijn twee maten en twee gewichten. Erg jammer voor de politie, die zoveel inspanning levert.”

Opnieuw aan het stelen

De vrijlating van de verdachte was echter van korte duur. Nog geen half uur na zijn vrijlating kreeg de politie een melding van een nieuwe diefstal, ditmaal in een winkel. “De man heeft daar een step ontvreemd en sloeg ermee op de vlucht” zegt Sabine Lievens van het parket van Halle-Vilvoorde. “Tijdens die vlucht stal hij ook nog een boor en een andere step.”

De man kon kort daarop worden opgepakt, terwijl hij aan het fietsen was.“Vermoedelijk had hij die fiets ook gestolen”, aldus het parket. “Het is ook opmerkelijk dat de man gewisseld was van kledij. Hij had een trui aan die hij niet droeg bij zijn eerste arrestatie, dus wellicht heeft hij die ook ergens gestolen.”

Gevangenis

Donderdag werd verdachte op vraag van het parket voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brussel, die besloot de man aan te houden. Hij werd overgebracht naar de gevangenis, in afwachting van het verdere onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER