© BELGA

VoetbalJupiler Pro League Standard - AA Gent

Experimenteel AA Gent op een drafje voorbij Standard: Fernandez-Pardo opnieuw matchwinnaar bij de Buffalo’s

LUIK -

Het wedstrijdverhaal van Standard - AA Gent laat zich samenvatten in enkele trefwoorden. Spektakel was er amper, geweldadig supportersprotest helemaal niet. Zo werd deze partij een typische eindeseizoensmatch waarbij AA Gent uiteindelijk met een 1-4 zege opnieuw de bus opstapte. In Luik kijkt men met een bang hart naar de toekomst. Bij de Buffalo’s telt men verder af richting barrageduel.

Stefan Smet

Geen blokkades of vurig supportersprotest voor de aftrap van de partij maar Ivan Leko heeft bij Standard wel steeds minder keuze qua wedstrijdselecties. Bij Gent kon Hein Vanhaezebrouck wel nog eens duchtig roteren in aanloop naar de barragematch. De Gentse coach gaf Roef, Watanabe, Hong, Samoise, De Sart en Tissoudali vrij, waardoor Schmidt, Kandouss, Mokio, Hjulsager, Kums en Sonko nog eens hun opwachting mochten maken in de basis van de Buffalo’s.

De Vurige Stede brandde niet bepaald bij de aftrap van het duel. De thuisfans besloten opnieuw om hun team gedurende de eerste twaalf minuten van de partij niet aan te moedigen. De 600 meegereisde Buffalo-fans maakten er dan maar een Gents feestje van en nadat Mokio op een hoekschop eerst nog op een attente Epolo stootte, was het even later toch raak. Na een misverstand tussen Kanga en Kawaba, speelde Hjulsager gepast in op Gandelman die netjes aflegde tot bij Fernandez-Pardo en de jonge spits bewees andermaal dat hij wel raad weet met zo’n situatie. Epolo kansloos en de Rouches moesten meteen achtervolgen (0-1).

Toen de Luikse supporters hun stil protest beëindigden, vatten hun spelers wat extra moed en vervolgens stak ook Gent-doelman Schmidt een handje toe. Nadat Mokio zich verkeek op een hoge bal, trok Yeboah op avontuur in de Gentse zestien. De huurling van Genua leverde niet eens zo’n indrukwekkend schot af maar Schmidt verslikte er zich compleet in en zo hobbelde de bal onder zijn lichaam over de doellijn.

© BELGA

Geen fijn moment voor de ex-doelman van Sint-Truiden die voor het eerst nog eens in doel verscheen sinds begin maart, toen Gent met 4-2 verloor op bezoek bij Standard. Gent nam de partij meteen weer in handen en een bedrijvige Kums probeerde heus wel om zijn team vooruit te stuwen maar de bezoekers lieten zich voor de pauze nog veel te vaak betrappen op foute passes en dito keuzes. Standard oogde dan wel gemotiveerd maar slaagde er ook slechts moeizaam in om een voldragen aanval in elkaar te boksen.

Op slag van rusten loodste Torunarigha na een heerlijke dribbel plots Sonko door de Luikse buitenspelval maar de Zweed liet de torenhoge kans onbenut. Aan de overkant claimde Kanga ook nog een strafschop maar de VAR beoordeelde de tussenkomst van Torunarigha als correct, waardoor beide teams uiteindelijk toch met een 1-1 ruststand de kleedkamers opzochten.

© BELGA

Ook na rust bleef Gent dominant maar echt dreigen konden de Buffalo’s niet meteen. Een infiltrerende Gandelman werd net op tijd nog afgeblokt door een Luiks been en na een snelle tegenstoot wist ook Sonko niet te besluiten. In de tribunes bleef het ondertussen bijzonder stil. Zelden was Sclessin zo rustig tijdens een competitiewedstrijd. De sfeer zweefde tussen verdoofd en aangeslagen. De financiële kopzorgen en de onzekere toekomst van de club houdt de Luikse fan duidelijk in een wurggreep.

© BELGA

Heel even was er toch een vonkje waarneembaar: na een foute inspeelpass van Mokio, leverde Yeboah een geweldige schicht af maar zijn poging strandde op het doelkader van een kansloos toekijkende Schmidt. Halfweg de tweede helft werd het dan weer stil op Sclessin: Kandouss kopte een hoekschop van Hjulsager snoeihard op Epolo maar in de herneming was Fernandez-Pardo bij de pinken en zo stonden de Buffalo’s weer op voorsprong. De zesde goal al voor de Gentse revelatie tijdens deze Europe Play-Offs.

Meteen het sein voor Vanhaezebrouck om maar liefst vier wissels door te voeren, die cruciale barragematch weet u wel. Die ene partij waar de Gentse voetbalfamilie nu in alle rust naar toe leeft en waarvoor alles nu even moet wijken. Uiteindelijk viel de beslissing in de 80ste minuut: Hjulsager bediende knap de ingevallen Depoitre en die liet Epolo kansloos. 1-3 en de boeken konden dicht. Even later zette diezelfde Depoitre op aangeven van Fernandez-Pardo de 1-4 einstand op het scorebord. Sclessin brandde toen al lang niet meer, zelfs het fluitconcert van de thuisfans na het laatste fluitsignaal doofde bijzonder snel.

Opstelling Standard: Epolo, Noubi, Fini, Panzo, Fossey, Price, Kawabe, Balikwisha (63’ Djenepo), Canak (81’ Sahabo), Yeboah (81’ Benjdida) en Kanga

Opstelling AA Gent: Schmidt, Mokio (68’ Agbor), Torunarigha, Kandouss, Hjulsager (82’ Gambor), Kums (68’ Mitrovic), Gandelman, Nurio (68’ Brown), Gerkens, Fernandez-Pardo en Sonko (68’ Depoitre)

Doelpunten: 10’ Fernandez-Pardo 0-1, 17’ Yeboah 1-1, 66’ Fernandez-Pardo 1-2, 80’ Depoitre 1-3, 87’ Depoitre 1-4

Gele kaarten: Yeboah

Rode kaarten:

Scheidsrechter: Kevin Van Damme

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer