De kerel sloeg meermaals op de vlucht voor de politie.© Stijn Van de Sande

Man heeft drugs op zak en vlucht enkele malen voor politie: “Snelheden tot 100 kilometer per uur in bebouwde kom”

Bornem/Puurs-Sint-Amands -

Het Openbaar Ministerie heeft drie jaar cel gevorderd tegen een man die het flink bont heeft gemaakt in Klein-Brabant. Zo sloeg hij enkele malen op de vlucht voor de politie en zat hij zelfs ondanks een rijverbod achter het stuur van een auto.

Het parket had woensdag twee dossiers tegen C.M. voor de rechtbank gebracht. “In het eerste dossier had de politie hem en twee anderen tegengehouden omdat ze nog geseind stonden. Bij het zien van de politie sloeg C.M. evenwel te voet op de vlucht, maar kon gearresteerd worden nadat hij ten val was gekomen”, lichtte procureur Catherine Van de Heyning toe. “Op de plaats van de arrestatie vond de politie een hoeveelheid cocaïne en bleek de man 270 euro op zak te hebben.”

C.M. hield tijdens zijn verhoor vol dat hij dagelijks twee jointjes rookte en ook cocaïne gebruikte. “Maar bij controle van zijn gsm werd duidelijk dat hij ook dealde. Er werden niet minder dan 260 berichtjes teruggevonden die op drugshandel wezen.”

Enkele maanden later liep C.M. opnieuw tegen de lamp. “Toen de politie hem wou controleren, stopte hij niet onmiddellijk. Integendeel zelfs: hij haalde hoge snelheden. Tot 100 kilometer per uur in de bebouwde kom. Uiteindelijk stopte hij toch en vond de politie 300 euro en bijna 7 gram cannabis.”

In het tweede dossier betrapte de politie hem toen hij tegen hoge snelheid rondjes draaide. Opnieuw bleek C.M. drugs bij zich te hebben. Bij een andere controle, in oktober 2023, had hij ook drugs bij zich, net als een vlindermes. “En begin november van dat jaar werd hij betrapt toen hij het originele zegel van een nummerplaat weghaalde en op een andere nummerplaat aanbracht. Wellicht om zijn rijverbod te proberen omzeilen.”

De verdediging gaf toe dat C.M. ongeschikt is verklaard om met de auto te rijden en dat de man nog steeds met een verslavingsproblematiek kampt.

Hoe de rechtbank erover denkt, weten we op 5 juni. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen